În ultimii 11 ani, municipalitatea suceveană a alocat circa 20 de milioane de euro pentru reparaţii în şcoli


Intră acum și în grupul de

Școlile și liceele din Suceava au primit pentru reparații și investiții, din fondurile municipalității, în cei 11 ani de mandat ai primarului Ion Lungu, circa 20 de milioane de euro. Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că  în ședința de Consiliu Local de joi  se mai dorește alocarea a cel puțin un milion de lei pentru unitățile de învățământ.

sala de clasa scoala

„Eu zic că se cunoaște acest lucru. Școlile s-au schimbat la față. Din punct de vedere administrativ, încă mai este de lucru, dar vreau să cred că până pe data de 14 septembrie, școlile vor fi pregătite”, a arătat Ion Lungu.

El a mai spus că va merge la toate unitățile de învățământ din municipiu ca să se asigure că lucrurile sunt în ordine la deschiderea noului an școlar.

De asemenea, edilul orașului a menționat că se dorește asfaltarea aleilor și a terenurilor de sport din incintele școlilor. Ion Lungu a arătat că fiecare școală trebuie să prindă în bugetul propriu sume pentru astfel de lucrări.

„Nu putem asfalta de pe banii municipalității, acolo este un alt capitol, străzi, trebuie ca fiecare școală să-și prindă în bugetul propriu aceste sume de asfaltare”, a mai spus Lungu.

În ședința de Consiliu Local, în urma rectificării bugetare, municipalitatea ar putea aloca suma de 1,4 milioane de lei unităților de învățământ din Suceava.

 


Intră acum și în grupul de