Se caută un slogan pentru proiectul „Suceava – Capitală culturală europeană”


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că unul dintre cele mai importante aspecte în ce priveşte depunerea candidaturii pentru proiectul „Suceava – Capitală culturală europeană” este strategia culturală. Totodată, până la data depunerii dosarului de candidatură, trebuie stabilit sloganul proiectului.

În cadrul unei conferințe de presă, Lungu a arătat că până la data de 10 octombrie trebuie depusă candidatura la Ministerul Culturii și trebuie găsit un slogan care să conțină obligatoriu cuvântul „Bucovina”.

ion lungu

„Un slogan scurt, destul de ușor de reținut, dar e musai să conțină cuvântul Bucovina”, a declarat edilul-șef al municipiului.

Ion Lungu a precizat că în perioada următoare vor avea loc întâlniri ale echipei de proiect, iar printr-un proiect de Consiliu Local ar trebui să fie alocați bani celor care lucrează la strategia proiectului „Suceava – Capitală culturală europeană”.

De asemenea, primarul a explicat că după ce va fi depusă candidatura, dacă proiectul Sucevei va fi selectat, atunci o comisie mixtă formată din experți români și de la Uniunea Europeană vor face o vizită. Abia după ce vor fi efectuate toate vizitele se va stabili câștigătorul competiției.

„Marele nostru avantaj este acest brand Bucovina. Dacă pui Suceava separat, merge cum merge, dar când spui Bucovina, deja e altceva”, a ţinut să sublinieze Ion Lungu.

Totodată, după cum a afirmat primarul Sucevei, echipa proiectului vrea să angreneze și alte localități de pe raza județului Suceava, chiar dacă dosarul de candidatură se depune de o singură localitate și anume municipiul Suceava.

În acest sens, președintele Consiliului Județean Suceava a fost invitat să colaboreze și să se alăture proiectului.

„Pentru noi ar fi o performanță să trecem de faza de preselecții”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de