Unitățile de învățământ din Fălticeni, pregătite pentru noul an şcolar


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, s-a întâlnit joi,  10 septembrie, cu directorii, contabilii şi administratorii unităţilor de învăţământ din Fălticeni, în cadrul unei şedinţe de informare, la sediul Primăriei Fălticeni.

Colegiul Bacescu Falticeni

Cu această ocazie au fost discutate şi analizate aspecte care ţin de stadiul derulării investiţiilor, asigurarea chetuielilor de funcţionare a şcolilor, urmărirea cheltuielilor pentru asigurarea utilităţilor.

Potrivit reprezentanților Primăriei Fălticeni, în toate unităţile de învăţământ, respectiv grădiniţe, şcoli gimnaziale și colegii, pe toată perioada vacanței de vară investițiile programate în acest an bugetar au continuat, valoarea lor fiind de circa 2,2 milioane de lei.

„Cu finanţare integrală sau parţială de la bugetul local am încercat să rezolvăm multe din problemele cu care se confruntă unităţile de învăţământ. Important este ca aceste investiţii să fie urmărite atât de noi ca administraţie cât şi de cei care beneficiază de ele. Aşa cum obişnuim în fiecare an, ne-am întâlnit pentru a ne asigura că şcoala începe în condiţii optime. Le-am cerut colegilor directori să-şi creioneze încă de pe acum investiţiile majore pe care le au în vedere în anul 2016, pentru a le putea prinde în viitorul proiect de buget”, a declarat primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman.

Sursa citată a mai arătat că la întâlnirea de la Primăria Fălticeni au mai fost abordate subiecte precum paza şcolilor şi siguranţa elevilor, derularea celei de a doua etape a concursului de colectare selectivă a deşeurilor, premierea elevilor şi cadrelor didactice care vor obţine rezultate deosebite la olimpiadele şcolare.


Intră acum și în grupul de