Emoţii şi bucurii la început de an şcolar, la Liceul Tehnologic Cajvana


Intră acum și în grupul de

Deschiderea anului școlar este, pentru fiecare dintre noi, un prilej de emoționantă sărbătoare. Și la Liceul Tehnologic Cajvana, anul acesta, începutul unui nou an an școlar a adunat sute de suflete.

Elevi, părinți și bunici, cadre didactice, oficialități ale orașului Cajvana au participat cu bucurie la festivitate. Manifestarea a debutat cu o urare de bun venit adresată de directorul coordonator al liceului, profesor Robu Nicolae, urmată de o rugăciune de început de an școlar rostită de preotul paroh Davidoaia Gheorghiță.

Atât edilul orașului, domnul primar Tomăscu Gheorghe, cât și domnul comisar șef Osoianu Constantin au urat copiilor, părinților și cadrelor didactice un an școlar plin de satisfacții și ferit de evenimente neplăcute.

Cei 348 de preșcolari, au fost întâmpinați de directoarea G.P.N. Cajvana, doamna Gurău Domnica. Aceasta a subliniat faptul că acești copii sunt repartizați în 17 grupe şi a mulțumit domnului primar pentru sprijinul acordat în renovarea tuturor corpurilor de clădire. Deoarece numărul copiilor este în creștere demografică, domnul primar a făcut demersuri pentru construcția a încă două locații noi de grădiniță. Proiectele sunt aprobate urmând a se începe lucrările de construcție. Directoarea G.P.N. Cajvana a mulţumit de asemenea, domnului director coordonator Robu Nicolae, pentru sprijinul și buna colaborare care a existat și va exista între grădiniță și școală.

Și domnii directori adjuncți, profesoara Iacoban Floarea, respectiv domnul profesor Ciotu Iulian, au transmis urări de început de an.

“Ne-am dori să tratați școala ca pe un drept și nu ca o obligație. Prin urmare, implicați-vă în problemele școlii, căutați să fiți utili celor din jur și responsabili în ceea ce faceți. Fiți receptive și deschiși pentru că volumul de cunoștințe, aptitudini, valori și sentimente obținut în perioada școlii îl veți purta cu voi toată viața! Nu uitați că educația autentică se bazează pe toleranță, respect, responsabilitate și bunul simț ca valori fundamentale”, a declarat prof. Ciotu Iulian.

Domnul director coordonator Robu Nicolae a amintit că în acest an școlar vor frecventa cursurile 1662 elevi. Aceștia sunt înscriși în ciclul primar, gimnazial, liceal și profesional, a amintit că toate sălile de clasă din cele 7 corpuri de clădire au fost igienizate și zugrăvite. Deoarece numărul elevilor este în creștere, după demersurile făcute, a fost aprobat proiectul construcției unui nou corp de clădire.

Directorul a mulţumit tuturor celor prezenți pentru implicare și speră ca împreună să obțină rezultate frumoase și în anul școlar care tocmai a început.

“Vreau să avem o școală mai bună, nu doar cu o bază materială propice, cu material didactic modern, ci și cu spirit nou, inovator.  Misiunea mea în fruntea echipei managerial este aceea de a veni în întâmpinarea performanței, de a optimiza cheltuirea resurselor, de a concretiza proiecte și de a avea rezultate palpabile. Cred sincer că numai împreună putem avea o școală de care să fiți mândri”, a transmis directorul coordonator, prof. Robu Nicolae.

La finalul festivității, elevii au fost conduși de cadrele didactice spre clasele în care își vor desfășura activitatea. Părinții s-au informat cu privire la necesarul de rechizite, manual școlare primind totodată și alte date necesare.

Şi la Școala Gimnazială Todirești au fost prezente la festivitatea de deschidere a noului an şcolar oficialități ale comunei: domnul primar Avram Vasile, preotul paroh Tomoiagă Leonard, reprezentul poliției, domnul comisar șef Roșu Dumitru.

Aceștia, împreună cu directorul coordonator al Școlii Gimnaziale Todirești, doamna Cocîrlă Lăcrămioara, au urat preșcolarilor, elevilor și părinților un an școlar mai bun, cu multe realizări frumoase, satisfacții, putere de muncă și multă sănătate.

Prof. înv.primar Seserman Lidia-Loredana

responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana

 

 

 


Intră acum și în grupul de