Un profesor al Școlii Gimnaziale „Petru Comărnescu” din Gura Humorului a participat la un curs de artă, în Italia


Intră acum și în grupul de

În luna iulie a acestui an, un profesor al Școlii Gimnaziale „Petru Comărnescu” din Gura Humorului a avut ocazia să participe la un curs de artă în Italia.

Florin Batîr Rusu s-a aflat în perioada 20-25 iulie, în Florența, Italia, prin intermediul unui proiect Erasmus + ce a avut ca obiectiv principal îmbunătăţirea abilităţilor de predare la orele de Educaţie artistică.

Batîr Rusu Florin (2)

Activităţile şi-au propus să ofere informaţii în cadrul unor ore de curs şi discuţii bazate pe mijloace audio – vizuale, dar mai ales să aducă participanţii în contact direct cu obiective din Italia care să reflecte modul în care a apărut Renaşterea.

Potrivit profesorului participant, vizitele organizate la capodopere ale artei italiene au fost menite să ofere un contact direct cu tot ceea ce înseamnă Italia pe o hartă imaginară a culturii europene.

„Proiectul a reprezentat o experienţă unică şi benefică în ceea ce priveşte diferitele tehnici artistice şi în acelaşi timp un prilej de a utiliza şi de a completa cunoştinţele de limba engleză ale participanţilor. Întâlnirile organizate împreună cu profesori care predau Artă în alte ţări europene (Grecia şi Norvegia) la sediul Europass au fost ideale pentru schimbul de idei şi bune practici, pentru a afla mai mult despre cum ar putea acest obiect de studiu să ajungă mai uşor la sufletul elevilor şi să le dezvolte interesul pentru artă şi au reprezentat o experienţă interculturală utilă pentru cei cinci profesori europeni participanţi la proiect”, a declarat prof. Florin Batîr Rusu de la Școala Gimnazială „Petru Comărnescu” din Gura Humorului.

 


Intră acum și în grupul de