Peste 2.000 de elevi, părinţi şi profesori suceveni au participat la „Săptămâna Prevenirii Traficului de Persoane”


Intră acum și în grupul de

Timp de o săptămână, în perioada 12 – 18 octombrie 2015, poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, dar şi poliţiştii de proximitate din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au organizat acţiuni de informare cu privire la pericolele lumii virtuale şi vulnerabilităţile sistemelor informatice care generează riscuri asociate traficului de persoane. Înscrise în ,,Săptămâna Prevenirii Traficului de Persoane”, la aceste acțiuni au participat peste 2.000 de elevi, părinţi şi profesori suceveni.

La data de 18 octombrie, la nivel european este marcată ,,Ziua de luptă împotriva traficului de persoane”, ocazie cu care au fost organizate întâlniri, dar şi activităţi interactive, expuneri de teme şi vizionări de filme cu caracter educativ – preventiv. Totodată, polițiștii suceveni au prezentat aspecte legislative privind traficul de persoane.

Potrivit IPJ Suceava, în cursul zilei de joi, 15 octombrie, peste 150 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a, de la Colegiul Alimentar Suceava au participat la o acțiune de conștientizare a traficului de ființe umane.

activitate liceul alimentar 2

„Activitatea a fost desfăşurată în parteneriat asociaţia SOS – Stamp Out Slavery din Irlanda, fiind prezentate cazuri reale ale unor tineri traficaţi pentru prestarea unor activităţi lucrative sau pentru exploatare sexuală”, au informat polițiștii suceveni.

Tot în aceeași zi, la Siret a avut loc un marş cu tema „Ființele umane nu sunt de vânzare”, la care au participat peste 300 de persoane.

mars sensibilizare responsabilizare

„Tinerii au desenat pancarte cu mesaje preventive şi au tras un semnal de alarmă asupra acestei problematici, traficul de fiinţe umane – o formă a sclaviei zilelor noastre”, au menționat reprezentanții IPJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de