Lungu vrea un credit de la Trezorerie pentru plata în avans a subvenţiei la energie termică


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că va propune Consiliului Local să aprobe angajarea unui credit de 5 milioane de lei de la Trezorerie pentru plata în avans a subvenţiei pentru lunile noiembrie şi decembrie.

ion lungu 10Într-o conferinţă de presă, edilul-şef a arătat că iniţial, a intenţionat să solicite Guvernului să aloce fonduri pentru plata subvenţiei pentru căldură în municipiul Suceava, dar a renunţat după ce a văzut poziţia premierului Victor Ponta, care a anunţat că nu vor mai fi alocate de la bugetul de stat sume de bani pentru termoficare şi că localităţile se vor putea împrumuta în condiţii avantajoase de la Trezorerie.

Potrivit lui Lungu,în ultima perioadă încasările din taxe şi impozite au fost mai mici cu circa 3 milioane de lei faţă de estimări şi e nevoie de acest împrumut.

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ a mai anunţat, totodată, că biroul de recuperări creanţe din Primărie a fost transformat în serviciu şi că ar urma să fie făcute noi angajări pentru activitatea de recuperare.

Două firme private asigură termoficarea în municipiul Suceava. Bioenergy SRL se ocupă cu producerea de energie termică, iar Thermonet SRL asigură transportul şi distribuţia agentului termic.


Intră acum și în grupul de