Un căruțaș din Vama a vrut să-și facă dreptate singur, dar a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Vama, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor şi loviri sau alte violenţe.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii l-au trimis în judecată pe Gheorghe Cazaciuc, după ce în cursul zilei de 12 iunie 2015, a snopit în bătaie o femeie de 37 de ani şi pe fiica acesteia, în vârstă de 12 ani, pentru că i-a fost furată o drujbă.

caruta lemne

La respectiva dată individul se deplasa spre casă, pe DN17, iar la intersecţia cu un drum forestier a depăşit trei căruțe ce staţionau pe sensul său de mers și în care se aflau mai multe persoane de etnie romă.

Imediat după ce a depăşit căruţele, inculpatul a fost avertizat de către un participant la trafic precum că una dintre persoanele aflate în cele trei faetoane i-a sustras un motoferăstrău electric – drujbă.

Auzind acestea, Gheorghe Cazaciuc a parcat atelajul pe marginea sensului său de mers, după care a coborât cu biciul către cele trei faetoane pentru a-şi face dreptate şi pentru a-şi recupera bunul sustras.

După ce a adresat injurii, una dintre persoane a aruncat în stradă drujba sustrasă, bunul fiind astfel recuperat.

După ce și-a luat drujba, bărbatul a continuat să dea cu biciul și astfel a lovit-o pe copila de 12 ani în zona spatelui, pe umărul stâng.

Mai mult, inculpatul a luat o ţapină din faetonul său cu care a lovit-o pe mama fetei pe umărul stâng și în zona abdomenului.

După ce le-a lovit pe cele două, Cazaciuc s-a urcat în faeton şi s-a deplasat spre locuinţa sa situată în apropiere, iar soțul femeii a sunat la 112 solicitând echipaje de poliţie şi ambulanţă la faţa locului.

Potrivit raportului medico-legal, fata de 12 ani a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale, iar mama acesteia a suferit un politraumatism abdominal şi de membre cu plăgi contuze hepatice, ce au necesitat pentru vindecare un număr de  30-40 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, medicii legişti au apreciat că viaţa femeii a fost pusă în primejdie.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

 


Intră acum și în grupul de