Suceava Noastră: Oare sucevenii trebuie să poarte papuci ca la muzeu când calcă pe granitul din zona centrală? Deja s-a deteriorat granitul montat


Intră acum și în grupul de

Iniţiatorul Asociaţiei Civice Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, s-a întrebat, sâmbătă, de ce  granitul folosit pe esplanada din centrul municipiului şi în zona Palatului nu rezistă nici măcar câteva luni de zile, când în Germania, granitul folosit rezistă zeci de ani şi îl întreabă pe primarul Ion Lungu dacă ar trebui ca sucevenii să poarte papuci de muzeu când păşesc pe granitul montat pentru a limita stricăciunile.

Într-un comunicat de presă, Dan Ioan Cuşnir arată că pentru că de aproape doi ani se semnalează neregulile adminstrației Ion Lungu în complicitate cu viceprimarii şi cu consilierii locali, fără ca aceștia să ințeleagă care este rolul lor în slujba cetățenilor, va incepe o serie de Alerte Civice care sperăm să îi trezeasca pe aceștia.

Granitul Sucevei

„Domnule primar Ion Lungu, domnilor foşti şi actuali viceprimari, domnilor foşti şi actuali consilieri locali,

Poate nu aţi observat dar granitul amplasat pe Esplanada Casei de Cultură arată jalnic după doar câţiva ani de la amplasare. Şi mai grav este faptul că deja s-a deteriorat şi granitul montat în jurul Palatului Administrativ, acum doar câteva săptămâni, de către o firma din Botoşani. În Germania se foloseşte granitul la pavarea străzilor pentru că acesta rezistă zeci de ani de zile, dar în Suceava nu rezistă nici măcar câteva zeci de săptămâni. Se pare că, în Suceava, exigenţele şi calitatea materialelor folosite au alte standarde decât în țările care își respectă cetațenii.

Există termene de garanţie pentru aceste lucrări? Cum s-a semnat recepţia? – acestea sunt întrebări care sperăm să fie puse de către procurori.

Până atunci noi va adresăm niște întrebări mai simple, intrebări ce privesc bunul simț:

– Credeţi că la aceste lucrări s-a folosit granit sau ciment cu culoare de granit?

– Credeţi că deteriorarea nepermis de rapidă a Esplanadei este datorată calităţii slabe a materialelor folosite sau poate o fi din vina sucevenilor care nu calca cu atentie pe pretiosul „granit”?

– Pe viitor ar trebui că sucevenii să se descalţe când se plimbă prin centrul Sucevei sau să folosească papuci ca la Muzeu, pentru a nu se deteriora aşa zisul granit?

Şi din acest motiv, eu unul sper ca în scurt timp, apropiaţii primarului Ion Lungu să aibă motive să scandeze „Free Lungu!”.

Până atunci, trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi, pentru ca Să Ne Luăm Oraşul Înapoi! Pas cu Pas! Dan Cușnir, iniţiator Suceava Noastră!”, se arată în Alerta Civică transmisă de Dan Ioan Cuşnir.

Granit sensibil


Intră acum și în grupul de