Activităţi interactive la Şcoala Generală nr. 2 din Vatra Dornei pentru prevenirea violenţei în mediul şcolar


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Județean de Poliție în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava desfăşoară campania de prevenire a violenţei în mediul şcolar „RESPECT”, ocazie cu care în perioada 2 – 13 noiembrie 2015 au avut loc activităţi interactive la Şcoala Generală nr. 2 Vatra Dornei.

elevi (2)

Potrivit IPJ Suceava, la acțiune au participat cadre didactice şi elevi, care au identificat o serie de bune practici şi soluţii inovative pentru detensionarea stărilor conflictuale şi prevenirea actelor de violenţă în şcoală.

„O iniţiativă deosebită în vederea analizării cauzelor conflictului şi a soluţiilor de detensionare a fost promovată de dna. consilier educativ a Şcolii Generale nr. 2 Vatra Dornei, profesor Mihaela Aicoboae, care a organizat în data de 6 noiembrie un simpozion la care au participat consilierii educaţionali de la unităţile de învăţământ din zona Dornelor, atât din mediul urban cât şi rural, primarul municipiului Vatra Dornei, consilieri locali, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi ai Inspectoratului Judeţean Şcolar Suceava, preoţi şi alţi membri marcanţi ai comunităţii”, au informat reprezentanții Poliției Județene.

elevi (3)

Sursa citată a mai arătat că în cadrul activităţilor gestionate şi organizate de consilierul educativ Mihaela Aicoboae, copiii au realizat un spot video de promovare a nonviolenţei şi toleranţei care va fi promovat la nivel judeţean.

„Bune practici în activitatea de prevenire, precum activităţile realizate la nivelul Şcolii Generale nr. 2 Vatra Dornei, de un colectiv de profesori inimoşi, copii şi părinţi interesaţi de dezvoltarea personală şi profesională sunt exemple care asigură sustenabilitatea campaniei „RESPECT” ce va continua şi în perioada următoare, atât în unităţile de învăţământ din mediul urban cât şi din mediul rural”, se menționează într-un comunicat al IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de