Suceava Noastră cere viceprimarilor şi consilierilor locali să facă lumină privind modul în care primarul cheltuie banii sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Civică Suceava Noastră, iniţiată de Dan Ioan Cuşnir, a continuat, miercuri, semnalarea unor probleme ale municipiului prin Alerte Civice.

Astfel, într-un document intitulat „Alerta Civică nr. 2! Cine trebuia să se auto-sesizeze şi nu a făcut-o?”, Suceava Noastră cere viceprimarilor şi consilierilor locali să facă lumină privind modul în care primarul a cheltuit banii sucevenilor, în special în cazul montării dalelor din granit care s-au degradat în scurt timp.

image3

„Domnule Ion Lungu, se pare că după 11 ani de mandat încă nu aţi priceput care este rolul Dumneavoastră în gestionarea problemelor Sucevei. Primarul are şi alte atribuţiuni nu doar rolul de ordonator de credite.

Astăzi aţi declarat „Este treaba constructorului să înlocuiască pavelele deteriorate întrucât lucrarea este în garanţie”. Foarte frumos, dar cine trebuie să îl sesizeze pe constructor? Cine a semnat procesul verbal de preluare a investiţiei? Cine trebuia să vadă și s-a făcut că nu vede? Să ştiţi că graniţa dintre indiferenţă/delăsare şi abuz în serviciu este foarte fragilă.

Domnilor viceprimari, aveţi obligaţia să nu fiţi părtaşi şi să faceţi lumină în modul în care au fost folosiţi banii sucevenilor.

Stimaţi consilieri locali, pentru a evita complicitatea – chiar şi tacită, aveţi datoria să solicitaţi o comisie de analiză, care să stabilească în urma unei expertize tehnice, dacă materialele folosite la pavarea Esplanadei din centrul Sucevei, sunt de calitate şi în conformitate cu cerinţele din caietul de sarcini şi din contract.

Pas cu pas, domnule Ion Lungu! Pas cu pas Ne Vom Lua Orașul Înapoi!

Dan Cușnir, inițiator Suceava Noastră”, se arată în document.

image2

 


Intră acum și în grupul de