Cu ce oferte își întâmpină turiștii pensiunile și hotelurile din Bucovina, de Crăciun și Revelion


Intră acum și în grupul de

Cine nu și-a făcut din timp planuri pentru petrecerea Crăciunului sau a Revelionului în Bucovina, are șanse puține să mai găsească în această perioadă unități de cazare neocupate. Multe dintre pensiunile, cabanele și hotelurile din această zonă au vândut pachetele turistice pentru sărbătorile de iarnă, încă din lunile septembrie și octombrie.

pensiune

Pregătirile pentru petrecerile de final de an au început încă din toamnă pentru ca turiștii să fie întâmpinați așa cum se cuvine când vor ajunge în Bucovina.

Plimbări cu sănii trase de cai, mâncăruri tradiționale bucovinene, programe artistice susținute de colindători și urători, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite turiștilor pentru ca aceștia să se bucure din plin de sărbători.

Una dintre cele mai căutate zone de petrecere a sărbătorilor de iarnă din județul Suceava este Gura Humorului.

Aici, administratorii de hoteluri și pensiuni îi întâmpină pe turiști cu pachete atractive, pentru minimum trei nopți de cazare de Crăciun, și minimum patru nopți de Revelion, iar pe lângă mesele tradiționale se organizează degustări de brânzeturi sau balmoș.

Traditii bucovinene

De asemenea, turiștilor li se oferă posibilitatea să participe la focuri de tabără și seri folclorice cu interpreți locali, să facă echitație, să joace paintball și să încerce tirul cu arcul.

Totodată, turiștii pot practica sporturi de iarnă sau se pot relaxa la piscina acoperită din cadrul Complexului Ariniș, din centrul stațiunii.

Mai mult, musafirii pot fi preluați de la gară sau aeroport și se pot plimba cu trăsuri și sănii trase de cai pentru a admira peisajele de poveste.

Potrivit unui administrator de pensiune din Gura Humorului, turiștii ce îi vor călca pragul de Crăciun și Revelion provin din sudul țării, din Constanța, Prahova și București.

În ajunul Crăciunului, dimineața, musafirii vor lua parte la ritualul tăierii porcului, iar seara vor fi colindați de grupuri de tineri din localitate.

colinde

„Îi întâmpinăm cu căldură și tradiție. Le așteptăm cu bunătăți din zonă, obiceiuri și spectacole”, ne-a spus administratorul unei pensiuni din Gura Humorului.

În acest an, de Crăciun, cazarea pentru două persoane ajunge la 460 de lei, pe noapte, iar de Revelion – 580 de lei, accesul pentru un copil fiind gratuit.

O altă zonă foarte căutată, atât de Crăciun, cât și de Revelion este municipiul Câmpulung Moldovenesc, datorită peisajelor, dar mai ales datoriă rezervațiilor din zona Rarău – Giumalău.

Pensiunile din zonă îi așteaptă pe turiști cu vin fiert, palincă sau afinată și le oferă cazare cu demipensiune, intrare cu cină, ieșire cu mic dejun, la prețul de 440 de lei pe noapte, pentru două persoane.

Masa festivă include preparate tradiționale din porc, brânzeturi, rulade, salate, păstrăv în cetină, fripturi cu murături asortate și cartofi copți, sarmale la cuptor, răcituri de casă, fructe și deserturi din bucătăria bucovineană.

Potrivit administratorilor de pensiuni din județ, în special familiile preferă pachetele turistice ce includ cazare și masă, iar tinerii închiriază integral case și pensiuni.

În funcție de numărul de camere și condiții, prețul de închiriere pornește de la 3.000 de lei și poate ajunge la 3.000 de euro, pentru minimum trei nopți de cazare.

 


Intră acum și în grupul de