DGA Suceava organizează activități de informare anticorupție


Intră acum și în grupul de

Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a stabilit în urmă cu 12 ani, data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internaţională Anticorupţie, iar DGA Suceava organizează activități de informare anticorupție.

”Data de 9 decembrie 2003, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite Ziua Internaţională Anticorupţie, reprezintă un prilej pentru a ne aminti că trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru prevenirea și combaterea corupției la nivel individual.

 O societate curată nu poate deveni  realitate fără asumarea principiilor etice, a transparentei și a responsabilității propriilor acțiuni.

 Sunt valorile asupra cărora ar trebui ca fiecare individ în parte, să-și mărească vigilența și să  vegheze la respectarea lor.

anticoruptie 1

Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi.

Altfel spus, corupţia ne afectează pe toți, slăbește autoritatea și respectul pentru lege.

Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte”, se arată într-un comunicat al Serviciului Județean Anticorupție Suceava.

Direcţia Generală Anticorupţie prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava doreşte atragerea cetăţenilor şi a funcţionarilor oneşti în lupta cu acest flagel sens în care, pe data de 9 decembrie organizează și desfășoară activități de informare anticorupție la care vor participa lucrători din structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne de pe raza județului Suceava, vor fi distribuite flyere și pliante cu conținut preventiv, care au drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun în cazul săvârșirii unor fapte de corupţie.

”În acelaşi timp, se doreşte responsabilizarea cetăţenilor şi funcţionarilor publici, în sensul de  a lua atitudine şi de a sesiza Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unor lucrători M.A.I. în fapte de corupţie.

În vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre şi cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, amintim acestora Linia Verde Anticorupţie – 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

Pot fi sesizate faptele de corupţie şi la numărul de telefon 0230/203340, aparținând Serviciului Județean Anticorupție Suceava, precum și la adresa de e-mail : [email protected]”, se mai precizează în comunicatul transmis de Serviciul Județean Anticorupție Suceava.


Intră acum și în grupul de