(FOTO) Campania „Dăruieşte! Ajută! Respectă!” a ajuns la final la Suceava


Intră acum și în grupul de

Campania D.A.R. ” Dăruieşte! Ajută! Respectă! – 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”, demarată la Suceava în data de 25 noiembrie a.c., a ajuns la final.

Potrivit Prefecturii Suceava, finalul campaniei a avut loc joi, 10 decembrie a.c., de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului și a fost marcat printr-un eveniment de sensibilizare şi conştientizare a opiniei publice,  de omagiere a victimelor violenţei domestic.  Aproximativ 100 de persoane s-au adunat  în Piața Drapelului din Suceava și au aprins câte o lumânare,  în memoria tuturor celor care cad victime violenţei în familie. Totodată, elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava au împărţit pliante cu informaţii utile despre prevenirea violenţei în familie şi au îndemnat trecătorii să  aprindă câte o lumânare pentru victime.

campania dar (2)

”Realitatea demonstrează că aceste acţiuni ale instituţiilor abilitate în parteneriat cu societatea civilă trebuie să continue pentru ca fiecare cetăţean să fie receptiv şi intolerant faţă de aceste manifestări care pun în pericol demnitatea umană”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

Campania D.A.R. ” Dăruieşte! Ajută! Respectă! – 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii” a fost iniţiată în cadrul parteneriatului activ dintre Prefectura Suceava, C.O.J.E.S., Asociaţia S.E.V.A , Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava şi Agenţia Regională de Luptă Împotriva Traficului de Persoane Suceava .

Pe parcursul celor 16 zile de activism, au fost desfăşurate o serie de activităţi, menite să sporească gradul de informare şi conştientizare a cetăţenilor referitor la violenţa domestică, violenţa în familie, mecanisme legislative de protecţie a victimelor directe şi indirecte ale violenţei. (Irina L.)


Intră acum și în grupul de