VIDEO Te cuprind emoțiile! Vezi filmul de prezentare a Sucevei pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii!


Intră acum și în grupul de

Suceava și-a prezentat, în cursul zilei de joi, 10 decembrie, la Biblioteca Națională a României, proiectul de candidatură pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Delegația Sucevei a fost formată din nouă membri: Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, Radu Bores, coordonator proiect, Carmen Veronica Steiciuc, coordonator artistic, Tetyana Tatarchuk, expert internațional – partener Cernăuți, Susana Alonso Sampedro, expert internațional – partener Barcelona, Bogdan Ioan Grudnicki, coordonator operațional, Geanina Voroniuc, expert program artistic, Paul Niculescu Mizil, expert program artistic și Alina Derla, consilier primar.

echipa suceava capitala europeana a culturii 2021

Membrii juriului, cu reale competențe în materie, au fost numiți de Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comitetul Regiunilor. Ministerul Culturii a numit, de asemenea, doi experți naționali, în consultare cu Comisia Europeană și în urma validării oficiale a acesteia din urmă.

Filmul de prezentare a candidaturii Sucevei, realizat Simply Mind Studio,  a devenit viral pe internet, aproape șase mii de vizualizări înregistrându-se în mai puțin de o zi de la publicarea lui.

Adrian Ciornei, manager la Simply Mind Studio, a declarat, pentru NewsBucovina, că pentru realizarea filmului de prezentare au lucrat cinci persoane, zi și noapte.

„Ca să spun în câteva cuvinte despre cum a decurs shooting-ul și editarea filmulețului ar fi: frig, cafea, frig, cafea, devreme, noaptea, târziu, cafea, frig și extaz, mulțumire, împlinire, pasiune, și nu în ultimul rând dăruire. Un prim proiect video ce sperăm să fie deschizător de drumuri către altele, pentru că asta își dorește Simply Mind Studio să facă: scurt metraje și filme documentare. Aseară, după ce a fost urcat pe youtube filmulețul, a început telefonul să sune, lumea să mă felicite. Am încercat să explic că nu doar eu merit mulțumiri, ci toată lumea. În spatele meu, cel pletos cu cămașa scoasă din pantaloni, au mai fost înca patru oameni care au muncit pe brânci pentru proiect. Timpul a fost scurt, ziua mai scurtă. Am filmat trei zile în Bucovina, trei în Suceava. Apoi a început editarea, teste de voce, diferite versiuni ale filmulețului și multă distracție”, a declarat Adrian Ciornei.

Lista scurtă a orașelor preselectate va fi anunțată în cursul acestei zile, în cadrul unei conferințe de presă susținută de Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, la care vor participa reprezentanții Comisiei Europene, precum și președintele juriului. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de