(FOTO) „Un Crăciun cu zâmbete”, un spectacol caritabil de înaltă ţinută la Gura Humorului

Fundaţia “Te Aud, România” din oraşul Gura Humorului, reprezentată de  două doamne inimoase şi sufletiste, Gabriela Popescu şi Nadia Creţuleac, a organizat un moment special pentru copiii din cadrul Complexului de „Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate” din oraş. Este vorba despre un spectacol caritabil de înaltă ţinută, „Un Crăciun cu zâmbete”, care a avut loc la Centrul Cultural în după amiaza zilei de 10 decembrie, la ora 17.

Intenţia a fost ca Moş Crăciun să ajungă cu mici cadouri la aceşti copii care din diverse motive nu pot beneficia de căldura unui cămin sau de afecţiunea unei familii acum când nimeni nu ar trebui să fie privat de asta. Această dorinţă a organizatorilor, s-a concretizat în momente pline de talent şi dăruire pe scena devenită prea mică să ducă atât de multă emoţie.

Clovnul Bobo, Andrei Nesculescu de la Asociaţia „Nes Design Cultural” din Suceava, a reuşit să stârnească hohote de râs şi să prezinte într-un mod original momentele, a făcut atmosferă, a fost coordonatorul voluntarilor,  pe scurt sufletul activităţii şi bucuria invitaţilor din sală.

Formaţia de dans „Adalis” de la Palatul Copiilor din Suceava a umplut scena de culoare, eleganţă şi ritm, coordonatoarea acestora, doamna profesor Aida Petrea, a pregătit cu ei câteva dansuri şi momente coregrafice deosebite, apreciate cu aplauze de public. Mălina Rusu şi Hojbotă Petruţa, ambele în clasa I, Scutelnicu Bianca din clasa a II a, pregătite de domnul profesor Mihai Lungoci, au interpretat în limba română şi în limba engleză cântece care nu numai că le-au pus în valoare vocile de îngeraşi dar au şi demonstrat că scena este un spaţiu obişnuit pentru ele. Totul a fost impecabil şi a meritat din plin aplauzele publicului prezent în sală.

            Ansamblul „Bilcuţa”, coordonat de doamna profesor Elena Negru, a venit tocmai de la Bilca să aducă la Gura Humorului, cu mândrie, portul, cântecul şi colinda strămoşească. Aceştia au urat şi au semănat dar în primul rând au impresionat prin ţinută şi prin autenticitatea cântecelor interpretate. Persoană cu talent şi  doamna profesor a reuşit să coordoneze un număr destul de mare de copii, de vârste diferite dar mândri de tot ce au făcut pe scenă.

Voluntarii, elevi ai Colegiului „Alexandru cel Bun”, din clasele a 9-a A, a 10-a G, şi F, au fost mereu activi: au cântat colinde pe scenă, au umplut sala de baloane pe care le-au oferit copiilor, l-au ajutat pe Moş Crăciun să dăruiască şi ca nişte spiriduşi au umplut scena şi au oferit şi ei bucurie copiilor din sală.

Apariţia lui Moş Crăciun, aplaudat şi perceput ca simbol al bucuriei sărbătorilor care se apropie, a fost un moment aşteptat şi dorit de public.Părea că a coborât dintr-o felicitare, un Moş Crăciun frumos, blând,sfătos ca o poveste. Înconjurat imediat de copiii de la Complexul de „Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate” din Gura Humorului, acesta a fost ajutat de elevii voluntari să împartă pungile cu cadouri oferite de Carrefour România, sponsor principal al activităţii, şi de alţi sponsori care au dorit să rămână anonimi.

Privitor din sală, puteai remarca buna dispoziţie a elevilor invitaţi în public, dăruirea celor de pe scenă, atmosfera de joacă şi de copilărie care a dominat spectacolul, şi mai ales zâmbetele celor care au fost invitaţi să-şi ia cadoul de la Moş Crăciun şi care s-au fotografiat cu acesta.

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Profesor Dragomirescu Raluca

Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului