(FOTO) Proiectul ”Eminescu- poetul nemuririi”, desfășurat la Liceul Tehnologic Cajvana

 

”Ziua Culturii Nationale” a fost o zi festivă  și pentru cadrele didactice și elevii de la Liceul Tehnologic Cajvana. Acest fapt este dovedit de interesul și seriozitatea ce au arătat-o aceștia în organizarea de activități omagiale, dedicate marelui poet Mihai Eminescu, în ziua de 15 ianuarie.

În cadrul proiectului „EMINESCU – poetul nemuririi”, coordonat de prof. de limba şi literatura română Cristina Crăciun-Pîţu, și-au adus aportul și profesorii: Oana Robu, Liliana  Avram,  Adriana Țîcșa, Alina Tipa, Domnica Mitrofan, Viorica Draghici și Ionela Tcaciuc.

Activitatea a debutat cu prezentarea referatului „Luceafărul poeziei românești” în care s-au subliniat temele și motivele eminesciene, iar elevii din ciclul liceal au realizat o prezentare Power Point prin care cei prezenți și-au împrospătat memoria cu privire la viaţa şi activitatea marelui poet. În cabinetul de istorie a fost prezentată și o expozitie cu postere, desene în creion și acuarelă, sub titlul “Natura și iubirea în opera eminesciană”.

Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic omagial. Astfel, elevii claselor a V-a B, a V-a D,  a V-a E, a VI-a B, a VI-a E și a VII-a D şi a XII-a A au recitat poezii din opera poetului, poezii închinate poetului, jocuri de rol şi au cântat cântece pe versurile lui Eminescu.

“Aceste activități dovedesc atenta preocupare a cadrelor didactice din școala noastră față de munca educativă și reala implicare a elevilor în manifestările de acest gen”, a declarat responsabila comisiei Metodice a Catedrei de Limba și Literatura Română, prof. Cristina Crăciun- Pâțu.

Bibliotecara Rodica Mîţan a prezentat apoi o expoziţie de carte care a cuprins  volume de poezii ale poetului, viaţa şi opera poetului Eminescu.

Nu a putut lipsi de la activitățile omagiale conducerea şcolii reprezentată de directorul coordonator Nicolae Robu şi directorul adjunct Ciotu Iulian.

 

Lidia Seserman, profesor învățământul primar, Liceul Tehnologic Cajvana