(FOTO) Proiectul ”Eminescu- poetul nemuririi”, desfășurat la Liceul Tehnologic Cajvana


Intră acum și în grupul de

 

”Ziua Culturii Nationale” a fost o zi festivă  și pentru cadrele didactice și elevii de la Liceul Tehnologic Cajvana. Acest fapt este dovedit de interesul și seriozitatea ce au arătat-o aceștia în organizarea de activități omagiale, dedicate marelui poet Mihai Eminescu, în ziua de 15 ianuarie.

În cadrul proiectului „EMINESCU – poetul nemuririi”, coordonat de prof. de limba şi literatura română Cristina Crăciun-Pîţu, și-au adus aportul și profesorii: Oana Robu, Liliana  Avram,  Adriana Țîcșa, Alina Tipa, Domnica Mitrofan, Viorica Draghici și Ionela Tcaciuc.

Activitatea a debutat cu prezentarea referatului „Luceafărul poeziei românești” în care s-au subliniat temele și motivele eminesciene, iar elevii din ciclul liceal au realizat o prezentare Power Point prin care cei prezenți și-au împrospătat memoria cu privire la viaţa şi activitatea marelui poet. În cabinetul de istorie a fost prezentată și o expozitie cu postere, desene în creion și acuarelă, sub titlul “Natura și iubirea în opera eminesciană”.

Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic omagial. Astfel, elevii claselor a V-a B, a V-a D,  a V-a E, a VI-a B, a VI-a E și a VII-a D şi a XII-a A au recitat poezii din opera poetului, poezii închinate poetului, jocuri de rol şi au cântat cântece pe versurile lui Eminescu.

“Aceste activități dovedesc atenta preocupare a cadrelor didactice din școala noastră față de munca educativă și reala implicare a elevilor în manifestările de acest gen”, a declarat responsabila comisiei Metodice a Catedrei de Limba și Literatura Română, prof. Cristina Crăciun- Pâțu.

Bibliotecara Rodica Mîţan a prezentat apoi o expoziţie de carte care a cuprins  volume de poezii ale poetului, viaţa şi opera poetului Eminescu.

Nu a putut lipsi de la activitățile omagiale conducerea şcolii reprezentată de directorul coordonator Nicolae Robu şi directorul adjunct Ciotu Iulian.

 

Lidia Seserman, profesor învățământul primar, Liceul Tehnologic Cajvana

 

 

 


Intră acum și în grupul de