Cursanți ai Lectoratului de limba română de la Universitatea Națională „Yurii Fedkovici” din Cernăuți în vizită de documentare la USV


Intră acum și în grupul de

Un grup format din 16 cursanți ai Lectoratului de limba română al USV din cadrul Universității Naționale „Yurii Fedkovici” din Cernăuți a efectuat, în perioada 5 – 7 februarie 2016, o vizită de documentare la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

usv (2)

Potrivit conducerii universității sucevene, profesorii și studenții universității cernăuțene au avut o întâlnire cu Rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, și cu Prorectorul responsabil de relațiile internaționale, prof. univ. dr. Ștefan Purici, care au salutat interesul oaspeților pentru limba și cultura română, au reliefat buna colaborare dintre cele două universități și au răspuns numeroaselor întrebări legate de funcționarea sistemului academic românesc.

„După această întrunire oficială, grupul, însoțit de Gina Puică, titulara Lectoratului de limba română de la Universitatea din Cernăuți, a vizitat câteva obiective turistice din oraș, iar ulterior s-a îndreptat către Centrul de Formare Continuă al USV de la Vatra Dornei. De aici, invitații cernăuțeni au pornit în explorarea ludică și creativă a unei părți a spațiului sudic al Bucovinei”, a menționat conducerea USV, într-un comunicat de presă.

usv (1)

Lectoratul de limba română al USV de la Universitatea Națională „Yurii Fedkovici” din Cernăuți a fost deschis în noiembrie 2014.

În anul universitar 2015-2016, al doilea an de funcționare, peste 30 de studenți și de cadre didactice de la Cernăuți frecventează cursurile de inițiere în limba română organizate de lectorat. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de