Cinci proiecte studențești vor primi finanțare din partea USV în acest an


Intră acum și în grupul de

Casa de Cultură a Studenților din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a organizat primul concurs de proiecte studențești, în perioada 20 decembrie 2015 – 29 ianuarie 20116, cinci propuneri fiind declarate câștigătoare.

studenti usv

Potrivit unui comunicat al USV, studenții și asociațiile studențești din cadrul instituției au putut propune diferite proiecte culturale, artistice și sportive, având la dispoziție un buget generos de aproximativ 250.000 de lei.

„Propunerile de proiecte au fost depuse pe adresa de e-mail [email protected], acestea primind câte un număr de identificare unic (ID). Conform metodologiei, pentru a asigura o evaluare imparțială, aplicațiile au fost depuse fără a fi specificate detaliile solicitantului”, au informat reprezentanții USV.

Aceștia au arătat că din juriul de evaluare al proiectelor au făcut parte prof. Valentin Ianoș, directorul CCS Suceava, prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector cu cercetarea științifică al USV, doamna ec. Elena Cecilia Cojocariu, contabil șef în cadrul CCS, ing. Ilie Doroftei, administrator patrimoniu CCS.

Astfel, din cele 12 proiecte depuse de studenții și asociațiile studențești din cadrul USV, doar cinci au fost declarate câștigătoare, fiecare proiect urmând să primească o finanțare de maximum 25.000 de lei.

În urma jurizării au fost declarate câștigătoare următoarele proiecte: „Touchball – un nou joc sportiv”; „Cupa GIRB” ; „Nuntă în Bucovina – tradiții și perspective în contemporaneitate”; „Live digital performance: Exploatarea tehnologiilor de vârf 3D în actul artistic” și „Talent și creație prin teatru în spațiul românesc din afara granițelor”.

„Implementarea proiectelor câștigătoare va începe în termen de 5 zile de la semnarea contractului de finanțare a proiectului, iar ultima zi de proiect nu poate fi mai târziu de 15 decembrie 2016”, se mai arată în comunicatul USV. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de