Alegeri la Consiliului Judeţean al Colegiului Medicilor Suceava: Un al doilea tur va avea loc în 13-14 martie


Intră acum și în grupul de

Un al doilea tur de scrutin pentru desemnarea membrilor în Consiliului Judeţean al Colegiului Medicilor Suceava se va desfăşura în zilele de 13 şi 14 martie după ce la primul tur s-au prezentat la vot doar 75 de medici suceveni, nefiind întrunit cvorumul de două treimi din numărul total al membrilor acestui for.

La primul tur de scrutin organizat pentru alegerea membrilor Consiliului Judeţean al Colegiului Medicilor Suceava desfăşurat în zilele de 6 şi 7 martie s-au prezentat 75 de medici din judeţul Suceava.

Alegeri

Potrivit Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi a Regulamentului Electoral, alegerile din 6 şi 7 martie 2016 au fost declarate nevalide din cauza neîntrunirii cvorumului de două treimi din numărul total al membrilor Colegiului Medicilor Suceava urmând să se organizeze un al doilea tru de scrutin în data de 13 şi 14 martie 2016.

Preşedintele Comisiei Electorale, medicul Ana Burcă, declara, recent, că pentru cele 13 locuri din Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Suceava s-au înscris 26 de medici, în timp ce pentru Comisia de Cenzori nu s-a înscris nici un candidat.

Din Colegiul Medicilor Suceava fac parte 937 de medici, iar 561 dintre aceştia care au achitat cotizaţia lunară, la zi, inclusiv pentru luna ianuarie 2016, au drept de vot.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de