Peste 3.700 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost completate deja în judeţul Suceava

Peste 3.700 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare s-au înregistrat în judeţul Suceava în prima săptămână din calendarul înscrierilor.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Cezar Anuţei, a declarat că în prima săptămână a calendarului înscrierilor în clasa pregătitoare au fost completate la nivel judeţean 3752 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016-2017.

Clasa pregatitoare

Reamintim că prima etapă de înscriere se desfăşoară în perioada 29 februarie-18 martie, interval în care părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016-2017.

Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului, iar validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 08:00 – 18:00 de luni până vineri, respectiv 09:00 – 13.00 în cursul zilei de sâmbătă.

Informaţiile privind candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în perioada 25 – 26 martie atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale ISJ Suceava.

Potrivit calendarului înscrierilor în clasa pregătitoare, a doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 30 martie – 8 aprilie, iar pe 15 aprilie se vor afişa rezultatele finale.

Între 19 – 22 aprilie, ISJ Suceava  va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

(Liliana Bujdei)

loading...