FOTO „Marșul pentru viață”, pe străzile Sucevei: Fiecare copil merită o zi de naștere


Intră acum și în grupul de

Aproximativ o sută de persoane s-au strâns sâmbătă după-amiză în curtea bisericii „Sf. Dumitru” din centrul municipiului Suceava pentru a participa la un marș dedicat vieții și pentru a lupta împotriva avortului. Manifestanții au plecat pe traseul stabilit, și anume de la biserică până la Spitalul Județean și înapoi.

marsul pentru viata (25)

 

„Marșul pentru viață” a fost organizat de Alianţa Bucovina Pentru Viaţă în parteneriat cu Asociaţia ProVita Bucovina, APOR Suceava, Bucovina Profundă, Asociaţia Sfântul Ioan cel Nou, Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni – Suceava, Asociaţia Familia Ortodoxă Sf. Ioachim şi Ana, ASCOR Suceava, Asociaţia Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundaţia Pentru Oameni, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina și Asociaţia Kozaciok.

Președintele Asociației „Părinți pentru ora de religie”, filiala Suceava, medicul chirurg de la Spitalul Județean Suceava Valeriu Gavrilovici, unul dintre organizatorii marșului, a susținut că marșul de sâmbătă a fost unul de sensibilizare a sucevenilor cu privire la nașterea unui copil.

„Marșul de astăzi și cele care au fost în anii trecuți sunt un act de mărturisire a faptului că se minimalizează mult prea mult și se trece sub tăcere faptul că avortul este o crimă. Prim mărturia noastră vrem să spargem această coajă a minciunii și acest zid al nepăsării sau al tăcerii criminale”, a mai spus Valeriu Gavrilovici.

marsul pentru viata (43)

Înarmați cu pancarte, steaguri și icoane, suceveni de toate vârstele au mărșăluit sâmbătă promovând mesaje împotriva avortului, iar trecătorii au primit broșuri despre avort și pliante informative cu privire la pilulele anticoncepționale.

Participanții la marș au defilat cu pancarte pe care erau mesaje precum „Spune nu avortului”, „Să nu porți centură de siguranță este ilegal. De ce uciderea unui copil nenăscut este legală?”, „Fiecare copil merită o zi de naștere”, „Avortul: 10 minute să-l faci, o viață întreagă să-l regreți”.

De asemenea, pe alte pancarte erau afișate informații precum că „80 % dintre avorturi nu s-ar face dacă ar exista un bărbat care să sprijine femeia” și „80 % dintre avorturi se fac la presiunea tatălui”.

Pentru ca mesajele să ajungă la cât mai mulți suceveni, în fruntea coloanei manifestanților s-a aflat o mașină din care puteau fi auzite spoturi informative despre avortul în România. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de