Brădăţan vrea defibrilatoare şi truse de prim ajutor în centrele comerciale şi instituţii publice ca în oraşele europene


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcţia de primar al Sucevei, medicul urgentist Tiberius Brădăţan, consideră că municipiul Suceava trebuie să implementeze sistemul folosit cu succes în alte oraşe europene pentru asigurarea primului ajutor.

lectia de prim ajutor

 

 

El a explicat că municipiul Suceava are una dintre cele mai dezvoltate reţele de centre comerciale din ţară, care sunt tranzitate zilnic de zeci de mii de cetăţeni şi în care îşi desfăşoară activitatea alte mii de suceveni.

Astfel, în aceste condiţii, este posibil oricând să apară evenimente medicale care pot pune în pericol viaţa unor persoane.

„Consider că este foarte important ca, până la intervenţia echipelor medicale abilitate, să existe condiţii pentru iniţierea manevrelor de acordare a primului ajutor la faţa locului. Experienţa mea ca medic în Unitatea de Primire a Urgenţelor, m-a convins că, în acest interval de timp, denumit “minutul de aur” se pot salva vieţi”, a spus Brădăţan.

El a mai spus că din această cauză, propun înfiinţarea unor puncte medicale dotate cu trusă de prim ajutor şi defibrilator automat, care să fie amplasate în fiecare centru comercial şi instituţie publică.

„Înfiinţarea punctelor de prim ajutor va fi însoţită de instruirea personalului, cu privire la utilizarea echipamentelor şi procedurile de intervenţie. Tipul acesta de dotări este folosit cu succes în alte state europene, unde preocuparea pentru sănătatea cetăţeanului este prioritară”, a conchis Brădăţan.(R.N.B)


Intră acum și în grupul de