Aproape cinci mii de persoane, din trei comune din județul Suceava, fără medici de familie

În trei comune din județul Suceava asistenţa medicală primară lipsește cu desăvârșire, cei aproape cinci mii de locuitori fiind nevoiți să se înscrie pe listele medicilor de familie din comunele vecine.

medic de familie

Potrivit unei informări a Direcției de Sănătate Publică, gradul de acoperire cu cabinete de medicină primară la nivelul judeţului Suceava este de 97%, comunele fără medici de familie fiind Crucea, Coşna și Poeni Solca.

DSP Suceava a explicat că în comuna Crucea asistenţa medicală a fost asigurată pe rând de către doi medici care au plecat deoarece nu au reuşit să aibă lista mimimă de pacienţi, iar contractul cu CJAS Suceava a fost reziliat.

În ceea ce privește situația din comunele Coşna și Poeni Solca, acestea sunt nou înfiinţate, iar populația este sub nivelul optim de contractare cu CJAS Suceava, și anume de 1.800 de asiguraţi.

Astfel, pentru cei 1.833 de locuitori ai comunei Crucea, 1.453 de locuitori din Coşna și 1.629 de cetățeni din Poeni Solca asistenţa medicală primară este asigurată de către medicii de familie din comunele învecinate.

Precizăm că în judeţul Suceava îşi desfăşoară activitatea 290 medici de familie. Fiecare medic de familie are angajat unul sau doi asistenţi medicali, în funcţie de numărul de pacienţi înscrişi. (Mihaela Tcaciuc)

loading...