Un nou protest la Suceava pentru reîntregirea familiei Bodnariu


Intră acum și în grupul de

O nouă serie de proteste pentru reîntregirea familiei lui Marius Bodnariu, de origine din comuna suceveană Iaslovăţ,  sunt programate să aibă loc la nivel international în data de 16 aprilie a.c.

Municipiul Suceava se află din nou pe lista cu locațiile în care se vor desfășura aceste acțiuni de solidaritate.

protest bodnariu (27)Astfel, după ce în luna ianuarie, la Suceava a avut loc cel mai mare protest din țară pentru susținerea familiei Bodnariu, peste cinci mii de persoane participând la manifestarea organizată în fața Prefecturii, centrul municipiului reședință de județ va găzdui sâmbătă, 16 aprilie a.c., de la ora 12.00, un nou protest de amploare, în semn de solidaritate cu această familie ai cărei copii au fost luați de autoritățile norvegiene și împotriva abuzurilor instituției Barnevernet (Protectia Copilului din Norvegia).

”Încurajati de sprijinul oferit de comunitățile de români și străini din România, Europa, America de Nord, Australia și Noua Zeelanda, am decis să organizam un protest global în data de 16 Aprilie 2016, protest ce va insuma peste 40 de orașe”, se arată pe pagina de socializare, pe care a fost creat evenimentul  de protest programat să aibă loc în Piața Victoriei din București.

La fel ca și manifestările de protest anterioare pentru susținerea familiei Bodnariu, și acest demers se anunță a fi unul pașnic.

”Indiferent de vârstă sau confesiune, va invităm să vă alăturați acestui demers pașnic, prin care să reiteram principiile creștine ale familiei, prin care să denunțăm abuzurile Barnevernet împotriva familiei Bodnariu, cerând la unison reîntregirea sa”, este mesajul transmis pe pagina de socializare.

Sursa citată mai precizează că în urma protestelor din ultimele luni la care au participat 70.000 de oameni în 56 de orașe, din 24 de țări și trei continente unul din cei cinci copii ai soților Bodnariu, bebelușul Ezekiel, a fost redat familiei.

 

Vezi AICI cum s-a desfășurat protestul din ianuarie de la Suceava


Intră acum și în grupul de