Conferința Afaceri.RO: 14 oameni de afaceri de succes din județul Suceava au răspuns la întrebarea ”Cum îți poți dezvolta afacerea în 2016?”


Intră acum și în grupul de

La sediul Camerei de Comerț și Industrie Suceava a avut loc, vineri, cea de-a patra ediție a Conferinței Afaceri.RO. Evenimentul, la care au participat aproximativ 100 de persoane, a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie Suceava, în parteneriat cu firma Arhipelago și Asociația pentru Economia Cunoașterii (APEC) din Iași.

Tema centrală a evenimentului a fost ”Cum îți poți dezvolta afacerea în 2016?”, întrebare la care au răspuns cei 14 speakeri prezenți la Conferința Afaceri.RO, eveniment structurat în patru secțiuni.

Gheorghiu la Conferinta Afaceri.ro - Copy

Potrivit președintelui executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, la secțiunea Antreprenoriat au fost prezenți Vasile Armenean, fondator al Betty Ice Suceava, care a vorbit despre strategia lui de business, despre provocările avute și obstacolele depășite care i-au propulsat afacerea cu înghețată pe piața națională, Iosif Harasemiuc împreună cu Ruben Perju, doi prieteni din copilărie născuți în Suceava, care au pus bazele firmei Noah Watch, o idee de business unică în România: ceasuri din lemn pentru mână, poziționate ca produse de lux pe care le vând doar pe comandă. Dana Ghinet, Manager la Acces Project Investments din Iași, a vorbit despre cum poți avea succes cu o franciză, iar Carmen Manea, Vicepreședinte Junior Chamber International Iași, a vorbit despre inițiativele JCI pentru dezvoltarea comunității de business locale/regionale.

afaceri.ro, ceasurile Noah

Cea de-a doua secțiune a Conferinței, Finanțare.RO, i-a avut drept speakeri pe Narcis Tabacaru, Șeful Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Iași care a abordat subiectul fondurilor alocate de Guvernul României pentru dezvoltarea IMM-urilor, Mihai Liviu Moraru, Director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Suceava a vorbit despre finanțările nerambursabile dedicate IMM-urilor din mediul rural, Liliana Baicu, reprezentant al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț a vorbit despre finanțările nerambursabile ce pot fi accesate de IMM-urile din zona urbană prin Programul Operațional Regional, iar Carmen Fediuc, Director General Adjunct al CCI Suceava, a vorbit despre finanțările nerambursabile care pot fi accesate de IMM-uri prin Programul Operațional Capital Uman. La finalul secțiunii, Dana Ghinet, Manager la Acces Project Investments din Iași, a lansat cartea ”Adevărurile despre fondurile nerambursabile din România”.

conferinta Afaceri (2)

La secțiunea New Media & Marketing on line Ovidiu Popica, Manager la StartupCafe.RO și Cristian Ignat, fondator Canopy, au discutat despre impactul internetului asupra afacerilor mici și mijlocii. În continuare, au fost prezentate aspecte despre promovarea în mediul on line de către Anamaria Popa, Directorul General al companiei multinaționale de promovare Allbiz România. Aplicația de localizare și marketing de proximitate a companiei Stampme SRL a fost promovată în cadrul conferinței de către Daniel Moldovan, fondatorul companiei,  iar Valentin Burlacu, fondatorul studioului de film Rofilco, probabil unul dintre cele mai longevive companii de film din România, a vorbit despre cum să utilizezi și cum să produci un film de prezentare corporate.

Directorul executiv al CCI Suceava a mai precizat că ultima parte a Conferinței Afaceri.RO a oferit celor prezenți ocazia de a participa la două workshop-uri, la alegere, având drept teme ”Ce poate face internetul pentru afacerea ta?” și ”Reglementările noului Cod Fiscal”.

conferinta Afaceri (1)

”Primul workshop a oferit participanților răspunsuri la întrebări precum: cum își pot dezvolta afacerile folosind internetul, unde își petrece timpul clientul 2.0, ce și cum caută clienții pe internet, cum arată o strategie de promovare pe internet, ce instrumente on line utile și gratuite poți folosi pentru afacerile tale sau, nu în ultimul rând, ce informații utile găsești pe StartupCafe.ro. Cel de-al doilea workshop, apreciat de participanți ca fiind la fel de util și interesant, a explicat cum afectează dezvoltarea afacerii noile modificări ale Codului Fiscal”, a arătat Gheorghiu.

Nicolae Troase Conferinta Afaceri.ro

El a mai declarat că participanții la Conferința Afaceri.RO, majoritatea fiind administratori de firme și manageri, s-au arătat încântați de subiectele dezbătute, au pus întrebări invitaților și au profitat de jocul de networking organizat .


Intră acum și în grupul de