Premiul I la etapa naţională a Olimpiadei de Limbi Romanice obţinut de o elevă a CN „Ştefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Nouă elevi suceveni au obţinut premii şi menţiuni la etapa naţională a Olimpiadei de Limbi Romanice, o elevă a Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare”Suceava obţinând premiul I la limba spaniolă.

colegiul stefan cel mare suceava

Potrivit inspectorului şcolar sucevean pentru limbi moderne, profesor Constantin Tiron, 11 elevi din judeţul Suceava au participat, în perioada 18-22 aprilie 2016, la etapa naţională a Olimpiadei de Limbi Romanice, care a avut loc la Piatra Neamț, din care şapte elevi la limba franceză și patru elevi la limba spaniolă.

Tiron a spus că din cei 11 elevi suceveni, nouă au obţinut premii şi menţiuni.

Astfel, la limba spaniolă, eleva Miruna Andreea Cornaschi, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava a obţinut premiul I, eleva Sabina Roberta Hopulele, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava a obţinut premiul al II-lea, iar eleva Mihaela Diaconescu, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava a obţinut menţiune.

La limba franceză, s-au obținut următoarele rezultate: eleva Doboș Alina Ștefania, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava și eleva Simota Maria, clasa a XII-a Intensiv, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți) au obţinut menţiuni, iar elevii Armand Viorel Ilaş, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Denisa Ștefania Luca, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea, Larisa Lupu, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni și Ruxandra Demetra Neculau, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni au obţinut menţiuni speciale.

De menţionat este că din Comisia Centrală a Olimpiadei de Limbi Romanice de la Piatra Neamț, secțiunea limba franceză, a făcut parte, ca membru evaluator, profesorul Constantin Tiron, inspector școlar pentru limbi moderne la IȘJ Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de