Planul Roşu de Intervenţie activat pentru un accident în Brodina


Intră acum și în grupul de

 

Militarii Gărzii de intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detaşamentelor de Pompieri Rădăuţi şi Suceava, împreună cu echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, au intervenit în urma unui accident rutier produs pe raza satului Paltin, comuna Brodina.

În accident au fost implicate un autovehicul de teren şi un autoturism, iar în urma impactului au rezultate 9 victime, din care două au rămas încarcerate (câte una în fiecare maşină).

În aceste condiţii, la nivelul judeţului s-a activat Planul Roşu de Intervenţie, iar la faţa locului au fost trimise 2 autospeciale pentru descarcerare şi 7 ambulanţe (2 SAJ şi 5 SMURD – din care una de Terapie Intensivă Mobilă şi Autospeciala de Transport Persoane şi Victime Multiple ATPVM).

La o primă evaluare a victimelor, 4 dintre răniţi erau în stare gravă (cod roşu), 4 erau pe picioarele lor, cu leziuni mai puţin grave (cod galben), iar una dintre victimele încarcerate era inconştientă (cod negru). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 79 de ani, pentru care s-a declarat decesul la faţa locului.

După ce salvatorii au luat măsurile de siguranţă specifice în cazul producerii accidentelor rutiere, concomitent cu extragerea persoanelor încarcerate, acordarea primelor îngrijiri medicale şi trierea răniţilor, victimele au fost transportate la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Rădăuţi. De acolo, cele 4 persoane în stare gravă au fost aduse la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de