Peste 3700 de cutii de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor au fost achiziţionate de DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 3700 de cutii cu lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor au fost achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi sunt repartizate, în funcţie de necesar, primăriilor din judeţ.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că la sfârşitul lunii aprilie au fost livrate 3782 de cutii de lapte praf de câte 400 de grame fiecare, de către firma cu care instituţia a încheiat contract la data de 1 februarie 2016.

Zorescu a spus că, până în prezent, suma alocată pentru achiziţia de lapte praf a fost de 152 000 de lei faţă de 412 976 de lei în cursul anului trecut, dar că, în fiecare an, în funcţie de consum şi de solicitări, au fost efectuate rectificări bugetare.

Ea a mai spus că nu s-au înregistrat discontinuităţi în aprovizionarea cu lapte praf în judeţul Suceava, noua tranşă de lapte praf fiind repartizată primăriilor care au trimis către DSP Suceava necesarul în funcţie de solicitările medicilor de familie care au sugari în evidenţe.

catalina zorescu

Directorul adjunct al DSP Suceava a precizat că în cursul anului 2015 s-au achiziţionat 29 980 de cutii de lapte praf, în greutate de 400 de grame fiecare, beneficiari fiind 2274 de copii.

Consumul mediu lunar de lapte praf pentru un sugar este de 7 până 9 cutii.

Reamintim că potrivit Ordinului MS nr.1253/2006, laptele praf este destinat copiilor cu vârste între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de