Aproape două sute de acţiuni de responsabilizare a elevilor organizate de poliţiştii suceveni în ultima săptămână


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de la Compartimentul de analiză şi prevenirea criminalităţii din IPJ Suceavafoto actiune scoli 1, împreună cu cei rutieri, sprijiniţi de poliţişti de proximinate, au desfăşurat în ultima săptămână, întâlniri preventive cu elevii, în cadrul unităţilor şcolare.

Astfel, au fost organizate la nivelul întregului judeţ 191 de activităţi de informare şi responsabilizare a elevilor, din care 73 în unităţi de învăţământ din mediul urban şi 118 în mediul rural. În parteneriat cu specialişti din cadrul unităţilor de învăţământ au fost consiliaţi 128 de tineri.

De asemenea, au fost efectuate patrulări în zona şcolilor, atât pe parcursul orelor de curs, cât şi în perioadele când elevii nu au avut cursuri, întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii.

Acţiunile poliţiştilor au vizat şi prevenirea absenteismului şcolar, fiind identificaţi 68 de elevi în situaţie de absenteism şcolar.

Totodată, poliţiştii au efectuat 173  de controale  privind respectarea prevederilor Legii nr. 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Astfel de controale vor fi efectuate şi în continuare pe linia verificării modului de acces în incinta şcolilor şi executării pazei.

În urma acţiunilor au fost aplicate 171 de sancţiuni contravenţionale şi au fost realizate 25 de informări către instituţii cu atribuţii în gestionarea unor aspecte constatate.

foto actiune scoli 2

Poliţia Suceava arată că siguranţa în şcoli este o prioritate a Poliţiei Române, astfel că, de la începutul anului şcolar, numărul infracţiunilor sesizate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar s-au redus  faţă de perioada similară a anului şcolar trecut.

De menţionat este faptul că primele 3 luni ale anului 2016 în judeţ s-au sesizat 13 infracţiuni ca fiind comise în şcoli şi în afara acestora, cu patru mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ponderea fiind reprezentată de nouă fapte de loviri sau alte violenţe,

„Educaţia trebuie stimulată de toţi factorii activi din viaţa comunităţii, pentru a putea crea generaţii de tineri responsabili, cu un comportament civilizat, situaţi în afara sferei infracţionalităţii.  Tocmai de aceea, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Suceava,  astfel de activităţi preventive care contribuie la dezvoltarea tinerilor”, precizează Poliţia Suceava. (N.B.)

foto actiune scoli 3


Intră acum și în grupul de