Conferința Internațională ”Development and application systems”, ediția a XIII-a, la USV


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează, în perioada 19 – 21 mai a.c., a XIII-a ediție a Conferinței Internaționale ”Development and application systems”.

Potrivit organizatorilor, evenimentul din acest an se remarcă printr-o participare internațională de excepție.

Afis_DAS_2016-ns-800-min”Comunitatea academică suceveană va avea printre oaspeți nume sonore din domeniul științific, precum profesorii universitari: Nathan IDA (Departamentul de Inginerie Electrică și Calculatoare, Universitatea din Akron, USA), Jorge DIAS (Department of Electrical and Computer Engineering, University of Coimbra, Portugal), Frank BERGER (Department of Electrical Aparatus, Technology University of Ilmenau, Germany), Marcian CÎRSTEA (Department of Computer and Technology, Anglia Ruskin University, Cambridge, UK), Bulent ERTAN (Department of Electrical and Electronic Engineering, Middle East Technical University, Turkey)”, se arată într-un comunicat al USV.

Sursa citată precizează că pentru cele patru secțiuni de dezbateri, respectiv ”Sisteme, Procese de control și Automatizări”, ”Rețele de comunicații și calculatoare”, ”Electronică și Inginerie asistată de calculator” și ”Inginerie software și Tehnologii informaționale”, au fost selectate 59 de lucrări, rata de acceptare fiind de 60%.

Începând cu ediția din 2014, conferința se desfășoară sub egida IEEE, acest tip de indexare oferind posibilitatea cercetătorilor de a-şi pune în valoare rezultatele cercetărilor întreprinse prin apariția lucrărilor în prestigioasa bază de date IEEE Xplore, lucrările fiind incluse și în baza de date ISI.

Începând din anul 1992, conferința s-a desfășurat bianual, fiecare ediție bucurându-se de un real succes, dovedit în mod constant de interesul tot mai mare al specialiștilor din domeniu pentru tematicile propuse. Publicarea celor mai bune lucrări susținute în cadrul conferinței în revista „Advances in Electrical and Computer Engineering” (AECE) a contribuit, de asemenea, la consacrarea internațională a evenimentului. În România, revista științifică AECE reprezintă prima publicație în domeniu care a fost indexată în Science Citation Index Expanded și a fost cotată în Journal Citation Reports/Science Edition de Thomson Reuters (cunoscută sub acronimul ISI), devenind treptat un reper important pentru comunitatea academică internațională.


Intră acum și în grupul de