Suceava, pe locul 12 în țară privind interesul pentru ceasurile de mână comandate pe internet, fiind în creștere cererea pentru ceasuri de lux și smart


Intră acum și în grupul de

Un studiu realizat de Ceasmania.ro arată că județul Suceava se află pe locul 12 în topul judeţelor cu cel mai mare interes pentru ceasuri în mediul online.

 ceas guess

Astfel, prin procesarea datelor furnizate de Google din ultimele 24 de luni, specialiştii DWF împreună cu Ceasmania.ro, unic distribuitor al brandurilor Guess şi GC din ţară, au identificat interesul exprimat de locuitorii judeţului Suceava pentru ceasurile de mâna comandate pe internet.

 

Potrivit studiului, la nivel naţional, în prezent se înregistrează aproximativ 310.000 căutări pe lună pentru cuvinte ce fac referire la procesul de achiziţie al unui ceas. În lunile noiembrie – decembrie se ating 450.000 de căutări lunar, această fiind perioada de vârf a anului. Comparativ cu anul trecut, se înregistrează o creştere a interesului românilor pentru ceasuri cu 10.71%.

 

În analiza efectuată, a fost urmărit interesul locuitorilor judeţului Suceava pentru principalele categorii de ceasuri: ieftine, ceasuri de lux, ceasuri inteligente, de damă şi bărbăteşti.

 

Conform datelor Google, în acest an au crescut volumele de căutări atât pentru ceasurile de damă, cât şi pentru cele bărbăteşti. Între aceste două categorii, se remarcă însă creşterea interesului pentru ceasurile de damă (+14.22% faţă de anul trecut), în timp ce pentru ceasurile bărbăteşti, analiză Ceasmania.ro relevă o creştere de numai 3 la sută.

 

Între ceasurile de damă, brandurile care au cea mai mare vizibilitate sunt Guess, Tissot, Tommy Hilfiger, Fossil, Festina, Escape şi Casio.

 

Studiul Ceasmania a avut în vedere şi evoluţia interesului locuitorilor judeţului Suceava pentru ceasurile de lux, comparativ cu cele ieftine. Având la baza datele obţinute în ultimele 24 de luni de la Google, se observă că volumul de căutări pentru ceasurile de lux a crescut de la 4,660 la 5,360, ceea ce înseamnă o majorare de 15.02 procente.

 ceas-barbatesc-rothenschild-chronograph-rs-1102-b

„Brandurile Rolex, Omega şi Longines sunt cele mai căutate în Suceava, aceştia fiind tot mai interesaţi şi de Guess, care a înregistrat o creştere semnificativă din acest punct de vedere”, declara Ciprian Mărgărint, Online Manager Ceasmania.ro

 

În ceea ce priveşte ceasurile ieftine, această categorie a scăzut cu 18.95% în ultimul an, însumând acum 3,850 de căutări.

 

La polul opus, o creştere spectaculoasă se poate observă în rândul ceasurilor inteligente, numite şi Smartwatch. În 2016 a avut loc o majorare de 129.20% a interesului locuitorilor Suceava pentru acest tip de ceasuri, nivelul atins în prezent fiind de 5,730 de căutări.

Acest lucru arată că locuitorii judeţului Suceava sunt tot mai atraşi de gadget-urile de ultima generaţie şi îşi doresc să achiziţioneze astfel de ceasuri inteligente, se menționează în studiul citat.(N.B.)


Intră acum și în grupul de