Peste 230 de poliţişti suceveni vor acţiona în minivacanţa de Rusalii pentru asigurarea unui climat de siguranţă


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a informat, vineri, că în perioada 18-20 iunie,  peste 230 de poliţişti şi 123 autospeciale (media zilnică) vor acţiona pentru asigurarea climatului de siguranţă şi prevenirea şi evenimentelor accidentelor rutiere.

foto politisti

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava,  vor fi organizate, zilnic,102 patrule de siguranţă publică, dintre care 15 pedestre şi 87 auto.

Totodată, 38 polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale şi judeţene pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice, aceştia urmând să acţioneze cu 9 aparate radar.

IPJ Suceava recomandă cetăţenilor să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren, poliţiştii atrăgând atenţia cu privire la consumul de alcool în condiţiile în care multe din tragediile generate de criminalitatea cu violenţă sau de evenimentele rutiere se produc pe fondul consumului de băuturi alcoolice în exces.

IPJ Suceava recomandă cetăţenilor să fie atenţi la bunurile pe care le deţin asupra lor  atunci când se află în mijloacele de transport sau când se află la cumpărături ân pieţe, zone aglomerate sau în supermarket-uri pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare şi

“Pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, poliţia recomandă cetățenilor

să nu se afişeze ostentativ cu  obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile, etc.), să evite zonele întunecate şi locurile dosnice frecventate de  persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni, să nu accepte  niciodată oferte de găzduire făcute de persoane necunoscute şi să evite urcarea în lift cu persoane necunoscute.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, poliţia recomandă cetățenilor să nu parcheze autoturismul în zone neiluminate, să se asigure că autoturismul are închise toate portierele şi să nu lase în autoturism bunuri de valoare care ar putea atrage atenţia hoţilor.

Totodată, pentru prevenirea furturilor din locuinţe, poliţia recomandă cetățenilor să nu lase uşa apartamentului neîncuiată atunci când pleacă de acasă pentru scurt timp, să fie atenți, ca în orice împrejurare să nu piardă sau să li se fure cheia şi să nu permită accesul în locuinţă a persoanelor care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale, firme, asociații.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de