Doi tineri au suferit arsuri în timpul unui incendiu în care a ars o locuință din Stulpicani


Intră acum și în grupul de

Doi tineri, unul de 15 ani și altul de 25 de ani, au suferit arsuri în timpul unui incendiu în care a ars o locuință și anexele gospodărești din Stulpicani.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

 

Potrivit ISU Suceava, militarii de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi de la Detaşamentele de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi Suceava, sprijiniţi de lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Stulpicani şi Ostra, au intervenit, joi după amiaza, cu şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui A.C., din comuna Stulpicani.

La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit şi anexele gospodăreşti, construcţii din lemn, înglobate într-un corp comun, şi exista pericolul de propagare la două gospodării din imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa trei ore.

În incendiu au ars casa de locuit pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, bucătăria de vară pe 35 de metri pătraţi, adăpostul de animale pe 80 de metri pătraţi, o magazie pe 40 de metri pătraţi, aparatură electrocasnică, obiecte de mobilier, tâmplărie din lemn şi PVC, circa 2 tone de fân, 6 metri cubi lemn de foc, 4 metri cubi de cherestea, documente personale şi altele. S-au degradat un atelaj hipo, un motofierăstrău, un tocător de furaje şi alte bunuri.

Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical unui tânăr de 15 ani care a suferit arsuri minore la piciorul drept, şi altui tânăr de 25 de ani care a suferit arsuri minore la mâna dreaptă. Cei doi tineri au refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric neizolat corespunzător.

Pompierii au salvat gospodăriile învecinate, precizează sursa citată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de