Dosare penale pentru suceveni care au condus mașini deși nu au permis. Proprietarii mașinilor cercetați și ei

În ultimele 48 de ore poliţiştii au identificat pe drumurile publice trei situații în care persoane fără permis de conducere se aflau la volan, șase persoane alegându-se cu dosare de cercetare penale pentru diferite forme de participaţie.

politie trafic microbuz dn  (3)

Astfel, vineri, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe o stradă din localitatea Negostina, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de o femeie de 27 de ani, din comuna Frătăuții Noi și în care se afla ca pasager, sora acesteia, de 23 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, femeia nu deține permis de conducere  pentru nici o categorie auto.

Tânăra de 23 de ani a spus polițiștilor că i-a încredințat mașina sorei sale pentru a o conduce pe drumurile publice,  în vederea formării deprinderilor, aceasta fiind elevă de o școală de șoferi.

În acest caz cauză s-a întocmit dosar penală  faţă de femeia de 27 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar față de sora sa de 23 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Un caz asemănător a fost înregistrat sâmbătă seara la ora 21.30, când un echipaj de poliție din Siret a oprit pentru control pe str. 9 Mai din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de o minoră de 16 ani, din municipiul Rădăuţi, care nu deţine permis de conducere  și în care se afla ca pasager, un bărbat de 57 de ani, din municipiu Rădăuţi, care a declarat faptul că, nu a cunoscut că tânăra nu deţine permis de conducere şi de aceea i-a permis să conducă autoturismul.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal faţă de minora de 16 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar faţă de bărbatul de 57 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „încredinţarea unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

Duminică dimineața la ora 01.40, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DJ 174, din comuna Şaru Dornei, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din municipiul Vatra Dornei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul i-a fost încredinţat tânărului de 21 de ani spre a fi condus pe drumurile publice de către proprietarul acestuia, un bărbat de 59 de ani, din municipiul Vatra Dornei, care știa că acesta nu deţine permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de tânărul de 21 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar faţă de bărbatul de 59 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „încredinţarea unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)