O echipă de studenţi la USV va reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, ce se va desfăşura la Paris

O echipă de studenţi de la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava a câştigat marele premiu, trofeul Ecotrophelia şi dreptul de a reprezenta România la faza internaţională a competiţiei ce se va desfăşura, în perioada 15-17 octombrie 2016, la Paris.

Ecotrophelia (1)

Potrivit unui comunicat de presă al USV, trei echipe de studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul universităţii sucevene au participat, în perioada 26-28 iunie 2016, la cea de a V-a ediţie a competiţiei naţionale Ecotrophelia, organizată sub egida Asociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară din România şi a Asociaţiei Platforma Tehnologică „FOOD FOR LIFE”, ce s-a desfăşurat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

“Competiţia are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător şi este deschisă tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat”, se precizează în comunicatul USV.

Sursa citată mai precizează că Produsul „ForestROut – conserve de păstrăv tip pastă”  al echipei formate din studenţii Sîrghie Loredana- Elena, Bejinariu Mariana-Violeta, Iloaei Ecaterina-Flavia, Apetrei Ovidiu-Marian, Buchi Alexandru-Iulian, Buţerchi Alexandru, coordonator conf. univ. ec. dr. ing. Adriana Dabija a câştigat marele premiu, trofeul competiţiei Ecotrophelia şi dreptul de a reprezenta România la faza internaţională a competiţiei ce va avea loc la Paris, în perioada 15-17 octombrie 2016.

Ecotrophelia (2)

Produsul „Pumple jelly – jeleu de dovleac” realizat de echipa formată din Benderschi Olga, Cimpoi Ana, Irimia Maria Mădălina, coordonată conf.univ. dr. ing. Georgiana Codină şi conf. univ. dr. ing. Silvia Mironeasa, a obţinut un premiu special al juriului oferit de firma S. C. Expertarom Food Ingredients S.R.L.

“Juriul naţional a fost compus din şase membri, specialişti în domeniul industriei alimentare de la diferite firme de profil, indicaţi de Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară din România, ca fiind persoane competente şi independente”, se arată în comunicatul de presă.

Studenţii suceveni au concurat cu 11 echipe studenţeşti de la facultăţi cu profil de inginerie alimentară de la  Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

De remarcat este că studenții USV câștigă pentru a treia oară premiul I și dreptul de a participa la concursul internațional de la Paris. (Liliana Bujdei)