FOTO Circa patru mii de credincioși au venit la Putna la Sf. Liturghie oficiată cu prilejul sărbătorii Sf. Voievod Ștefan cel Mare


Intră acum și în grupul de

Aproximativ patru mii de persoane, printre care s-au aflat credincioşi şi din Ucraina sau Republica Moldova au participat, sâmbătă, la mănăstirea Putna la Sf. Liturghie cu prilejul sărbătorii Sf. Ştefan cel Mare oficiată de IPS Pimen Suceveanul Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, de IPS Teodosie Tomitanul, de alţi ierarhi precum şi de un sobor de preoţi.Putna slujba (14)

La slujbă au fost prezente şi oficialităţi locale şi judeţene între care preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, primarul Sucevei, Ion Lungu, deputatul PNL Sanda Maria Ardeleanu, primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă, dar şi alte oficialităţi locale.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie Tomitanul, a evocat în predica sa personalitatea domnitorului Ştefan cel Mare, subliniind că acesta a avut 36 de bătălii, din care a câștigat 34, iar pentru victoriile obținute a ctitorit biserici, subliniind că Ștefan cel Mare pleca întotdeauna la luptă cu sabia într-o mână și crucea în cealaltă.

Totodată, IPS Teodosie a arătat că românii au și acum în el un model de urmat, pentru că acesta și-a apărat credința, neamul și țara, fiind unul dintre domnitorii cei mai iubiți de români.Putna slujba (2)

Arhiepiscopul Tomisului le-a mai spus credincioșilor să nu se războiască niciodată între ei, să se iubească și să se ajute.

După slujba religioasă, a fost organizată o paradă militară, iar oficialităţile au depus coroane de flori la mormântul lui Ştefan cel Mare din biserica mănăstirii.

Ulterior, în comuna Putna a început Festivalul „Ţara fagilor în Molodova lui Ştefan” aflat la a opta ediţie.(N.B.)


Intră acum și în grupul de