Județul Suceava intră din nou sub cod galben de furtună, cu ploi abundente cu până la 60 de litri/mp

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, un cod galben de furtună pentru 28 de județe inclusiv județul Suceava de duminică de la ora 14 până luni la ora 6.

ploaie, geam, furtuna (2)

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.trecere pietoni, umbrela, ploaie, pietoni (2)

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii, dar pe spaţii mai restrânse.

În a doua parte a zilei de sâmbătă (2 iulie), îndeosebi la deal şi la munte, local vor fi averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, local în Câmpia Română disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Sâmbătă după amiaza ANM a emis și un cod portocaliu de furtună pentru zona de munte a județului Suceava, iar INHGA a emis un cod galben hidrologic pentru afluenții râurilor Suceava și Bistrița până sâmbătă la ora 24.(N.B.)