Gheorghe Flutur a anunțat, de la Putna, proiectul ștefanian care să pună în valoare moștenirea lui Ștefan cel Mare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, sâmbătă, de la mănăstirea Putna, că va începe proiectul ștefanian care să pună în valoare moștenirea lui Ștefan cel Mare și că, anul viitor va fi organizată prima ediție a Festivalului Internațional Ștefanian care va începe din Cetatea de Scaun a Sucevei și se va încheia la Putna.

flutur(4)

Gheorghe Flutur, care a participat, sâmbătă, la Sf.Liturghie oficiată la mănăstirea Putna cu prilejul sărbătorii Sf. Voievod Ștefan cel Mare, că va iniția o serie de acțiuni care să pună în valoare moștenirea ștefaniană, inclusiv un festival internațional ștefanian.

Acest festival internațional ar urma să se desfășoare, anual, începând din 24 iunie, cu prilejul sărbătorii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, ocrotitorul Sucevei și se va încheia, în 2 iulie, la Putna, când este sărbătorit Sf. Ștefan cel Mare.

„Vor fi Zilele Ștefaniene”, a spus Flutur care a precizat că vor fi invitați parteneri din țară, dar și din Republica Moldova și Ucraina.statuia ecvestra stefan cel mare (1)

„Cred că este nevoie de acest festival ștefanian. Avem această obligație, iar începutul va fi de la Cetatea de Scaun a Sucevei și încheiem la Putna. Este acest festival în memoria lui Ștefan cel Mare. Cred că aveam această obligație să ne aducem aminte de ceea ce a făcut marele Ștefan, de curajul lui, de deminitate, de capacitatea de unire”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava anunțase de mai mult timp că va trebui să fie puse în valoare școala ștefaniană și întreaga moșternire lăsată de voievodul Ștefan cel Mare.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de