O elevă a Colegiului Naţional “Nicu Gane” Fălticeni a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Geografie organizată în Serbia


Intră acum și în grupul de

Eleva Ana-Maria Cotun de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, care face parte din lotul olimpic al României, a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Geografie, ce s-a desfăşurat în perioada 24-30 iunie 2016 în Serbia.

geografie glob pamantesc

Potrivit MENCŞ, lotul olimpic al României, participant la a II-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie, a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.

Astfel, Omar Hamod (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) – medalie de aur, Iulia Armencea (clasa a XI/Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi) şi Victor Vescu (Complexul Educaţional  „Lauder Reut” din Bucureşti) – medalii de argint, respectiv Ana-Maria Cotun (Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni) – medalie de bronz.

Selecţia componenţilor lotului s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată în aprilie 2016, la Sibiu.

În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice de Geografie şi iGeo, fiecare echipă este compusă din 4 elevi şi 2 profesori coordonatori.

Concursul a inclus trei probe: proba teoretică (scrisă), proba practică (în teren) şi proba multimedia. Toate probele s-au desfăşurat în limba engleză, iar la această ediţie au participat concurenţi din şase ţări.

Ana-Maria Cotun, în vârstă de 16 ani, este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni şi este îndrumată de profesorul Marcel Porof.

Eleva fălticeneancă s-a aflat la prima sa participare la o competiţie internaţională obţinând un rezultat de excepţie.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de