Alegeri în TSD Suceava:Liderii PSD Suceava încrezători în viitorul partidului după ce mulți tineri au fost aleși primari și consilieri locali în județ


Intră acum și în grupul de

Organizația județeană de alegeri a tinerilor social-democrați suceveni a organizat, duminică seara, conferința județeană de alegeri, la care pentru funcția de președinte a candidat George Șoldan.20160703_171716_resized

Liderul grupului PSD din Consiliul Județean Suceava, fostul președinte al organizației județene, Cătălin Nechifor, a transmis la începutul conferinței salutul președintelui interimar al PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, care nu a putut fi prezent la ședință.

„Noul președinte nu este prezent dar vă transmite salutări și este alături de voi”, a spus el.

Nechifor le-a transmis tinerilor social-democrați că TSD este una dintre cele mai importante organizații pe care le are PSD și care a dat foarte multe valori, foarte mulți oameni.

„Vreau să cred că azi veți gândi cel mai bine pentru viitorul organizației. Vestea bună este că în 5 iunie s-au ales mulți tineri în funcție, primari și consilieri locali. Acest semnal de întinerire a partidului l-ați dat și au fost aleși primari în comunități dificile. Este foarte important să vă integrați în politică. La PSD există cadrul special să fiți capabili să oferiți mult comunității”, a declarat Cătălin Nechifor.

Vicepreședintele organizației județene, primarul de Fălticeni,  Cătălin Coman, a arătat că spre deosebire de celelalte partide care au spus că vin cu tineri pe liste, la PSD chiar s-a întâmplat.

„Cu multă implicare lucrurile se rezolvă încet-încet. La Fălticeni avem patru consilieri de la tineret. Celelalte partide au pus tinerii la coada listei. Urmează o perioadă de bătălii electorale și rolul ședinței de azi e și acela de a începe pregătirea organizației pentru alegerile parlamentare din toamnă.

Toți sunteți cei care puteți pune umărul la o bună activitate și la succesul pe care ni-l dorim în plan politic și administrativ”, a spus Coman.

Senatorul PSD Ovidiu Donțu a arătat că, în calitate de fost președinte TSD tot timpul are emoții când particip la o conferință de alegeri.20160703_171637_resized

„Văd și tineri care au venit mai nou în TSD, văd și tineri cu ani de muncă aici. Cheia succesului în politică? Greu de spus. Aș îndemna să vă stabiliți un țel, să aveți obiective, să formați echipe să fiți bătăioși și să adăugați multă muncă. Suntem într-un moment post alegeri locale, dar în fața unei bătălii pentru guvernarea României”, a spus Donțu.

Deputatul PSD Cezar Cioată a transmis tinerilor social-democrați că puteau fi mai mulți la ședință, dar că a înțeles că de la organizația municipală Suceava s-ar fi primit un non combat și nu știe de ce.

„Principala noastră problemă e să fim uniți. Oricât de bun ar fi unul ca entitate nu poate face nimic. Felicit colegii care au înțeles că trebuie să fie aici și curajul celor care au decis să candideze. Să nu credeți că organizație de tineret începe și se încheie azi. Urmează patru ani de muncă”, a spus Cioată.

Președintele interimar al organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir a arătat în discursul său că organizația de tineret este cea mai importantă, iar ca dovadă stă Ovidiu Donțu care provine din organizația de tineret și este unul dintre cei mai importanți senatori cu cea mai bună prezență și cu legi foarte bune.

„Donțu a crescut în organizația de tineret, a avut răbdare și s-a șlefuit. La fel și Victor Ponta care a crescut în organizația de tineret, a avut răbdare și s-a șlefuit. Cea mai mai importantă este însă echipa. Degeaba avem valori dacă nu avem o echipă bună”, a spus Cușnir.

El a mai declarat că cea mai importantă calitate este cea de membru al PSD și nu cea de conducre.

 

„Cea mai importantă calitate e cea de membru al echipei și nu vremelnica funcție de conducere. O echipă, ca să funcționeze trebuie coordonată și trebuie să decideți ce fel de lider vă doriți să puneți. Singurul model de lider care poate da rezultate pe termen lung e tipul dirijor, care poate asculta orchestra. Din când în când se schimbă dirijorii, dar nu e nici o tragedie. Partidul merge înainte și nu se întâmplă nimic nou. Sunt convins că noul dirijor de la județ, Ioan Stan, va acorda atenție mare tinerilor. Dirijorul Nechifor a avut curajul să să înscrie în lupa împotriva lui Flutur în 2012. Dacă nu făcea asta stăteam cu cizma pe gât încă patru ani. Asta îi doresc și dirijorului organizației de tineret: să se concentreze pe aspectele pozitive cu preponderență”, a spus Dan Ioan Cușnir.

 

Pentru funcția de președinte al TSD Suceava a fost ales in unanimitate (150 voturi) George Șoldan care și-a exprimat speranța că nu va dezamăgi.

 

„Sunt sigur că împreună putem face o echipă. Suntem mulți și buni și de dorim afirmare. Dacă nu suntem o echipă degeaba suntem în organizația de tineret”, a spus Șoldan.(Alin Dima)

george soldan


Intră acum și în grupul de