Flutur vrea clarificarea problemei incompatibiltăților aleșilor locali: Nu vreau ca peste trei ani nu știu câți aleși locali să suporte sancțiuni


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că va participa, luni, la Forumul pentru Administrație organizat la București în care va supune dezbaterii probleme legate de administrația locală, inclusiv clarificarea incompatibilităților aleșilor locali.

 

El a spus că va insista pe adoptarea Codului Administrației Publice care va trebui să fie elaborat și aprobat.Flutur la prima conferinta de presa din mandatul 2016-2020 (1)

Flutur a adăugat că este nevoie și de codul de incompatibilități pentru aleșii locali.

„Să nu te trezești peste trei ani că ai nu știu câți aleși locali care trebuie să plătească din urmă sau să suporte sancțiuni. Cred că va trebui un filtru pus din timp”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a mai declarat că va avea o agendă plină la București urmând să poarte discuții privind gazul metan și intenția sa este să deblocheze proiectul spre Vatra Dornei. Recent, Flutur a spus că problema conductei magistrale spre Vatra Dornei este blocată de un litigiu între Transgaz și Romsilva, iar el propune ca această porțiune de conductă să fie declarată de utilitate națională pentru a se depăși problemele actuale.

Totodată, Gheorghe Flutur a mai spus că va avea discuții legate de stoparea finanțării, de Fondul de Mediu, a unor proiecte în județul Suceava, în special privind împăduriri de terenuri degradate.

El a mai anunțat că va avea discuții și la Apele Române pentru deschiderea unor finanțări pe zonele cu pericol mare de inundații.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de