Inspectorii sanitari suceveni au aplicat patru avertismente şi trei amenzi în valoare de 3900 de lei în urma controalelor efectuate în cursul lunii iunie


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari suceveni ai Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au efectuat, în cursul lunii iunie, un număr de 309 acţiuni de control în domeniul alimentelor fiind aplicate două avertismente şi trei amenzi în valoare totală de 3900 de lei.

Potrivit unui raport al DSP Suceava, în acest domeniu au fost efectuate 203 controale la retaileri, 88 în sectorul servicii, câte şase la producători şi ambalatori, dar şi la distribuitori şi transportatori, iar alte cinci acţiuni de control s-au desfăşurat la producători primari care vând produse direct consumatorului, pentru deficienţele constatate fiind aplicate două avertismente şi trei amenzi în valoare totală de 3900 de lei.

Tot în cursul lunii iunie, inspectorii sanitari suceveni au făcut cinci verificări în domeniul apei, din care trei la fântâni publice, fiind recoltate şase probe de apă, doar într-un singur caz proba de apă era necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic.

În domeniul turismului au fost efectuate 16 acţiuni de control din care 13 la pensiuni turistice, iar 3 la unităţi hoteliere, dar şi un control la o piscină, de unde au fost recoltate două probe de apă, una dintre acestea fiind necorespunzătoare în urma efectuării analizelor de laborator.

Totodată, inspectorii sanitari suceveni au verificat în cursul lunii iunie 7 zone de locuit, 146 de unităţi comerciale şi o spălătorie auto.

DSP-Suceava

Alte 31 de acţiuni de control au vizat fumatul în spaţii publice, 40 de controale au fost efectuate în unităţi care comercializează produse din tutun, iar alte 24 de verificări au fost realizate în unităţi sanitare.

În domeniul cosmeticelor au fost efectuate 78 de controale din care 71 în unităţi de desfacere, şase în unităţi de frizerie, coafură, manechiură, pedichiură şi cosmetică, iar un alt control a fost la o unitate de întreţinere corporală.

În domeniul biocidelor s-au efectuat 106 controale la utilizatori profesionali, respectiv în unităţi sanitare, unităţi de învăţământ, unităţi de turism şi cabinete de înfrumuseţare.

Tot în cursul lunii iunie au fost verificate şi 51 de unităţi de asistenţă medicală primară şi cinci unităţi de asistenţă dentară fiind aplicat un avertisment pentru deficienţele constatate.

Inspectorii sanitari au aplicat două avertismente în urma recontroalelor efectuate în 11 spitale sucevene. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de