“Grădiniță de vară” la Cajvana, în perioada 1-15 august


Intră acum și în grupul de

Părinții care lucrează în străinătate, dar care se întorc să-și petreacă concediul în Cajvana, locul natal, își pot înscrie copiii la „Grădinița de vară”, organizată de Grădinița cu Program Normal Nr. 2 Cajvana pe o perioadă de două săptămâni, în intervalul 1-15 august 2016.

gradinita de vara la Cajvana (1)

„Ideea organizării acestui program de vacanță pentru copii „din DIASPORA” , a pornit în urma cererii părinților de a-i educa pe copii și în spirit românesc, de a-i învăța să prețuiască locul natal și de a-i conștientiza despre valoarea învățământului românesc”, precizează directorul G.P.N. Cajvana, Domnica Gurău.

Ea a arătat că în ultimii trei ani, peste 30 de copii căjvăneni s-au reîntors din țări precum Italia sau Marea Britanie, la G.P.N. Cajvana, după ce au frecventat unul sau doi ani de grădiniță acolo, pe cel de-al treilea l-au frecventat aici, în România, pentru a le fi mai ușoară adaptarea și integrarea școlară în clasa 0.

”Se poate spune că mulți dintre căjvăneni, după ce au lucrat ani buni în străinătate, și-au construit case frumoase și au strâns o sumă de bani, doresc și se reîntorc acasă pentru a-și face aici un rost. De aceea ei își doresc din tot sufletul ca, copiii lor să învețe aici, în România, în Cajvana, nu “printre străini”.

Căjvănenii sunt oameni de mare omenie, păstrători atenți ai tradițiilor creștine și dreptei credințe. Una dintre marile calități ale noastre o constituie patriotismul local exprimat prin amibiție, dăruire și spirit competitiv. Noi, oriunde ne-am duce, ne întoarcem mereu acasă, la pământul natal. Suntem oameni harnici și înțelepți, știm să ne rostuim averile și să ne gândim viitorul, așa cum l-au dorit străbunii liber, demn, strălucit”, a declarat Domnica Gurău.

gradinita de vara la Cajvana (2)

Ea a explicat că programul de vacanță le oferă copiilor, în primul rând, posibilitatea de a-și lega noi prietenii, de a socializa și de a se juca într-un cadru calm și cald. De asemenea, oferă părinților posibilitatea de a cunoaște și valoriza învățământul românesc și de a face diferența între o grădiniță din România , „căjvăneană” și una din diaspora.

„Datoria noastră este de a asigura copiilor amintiri frumoase, să aibă ce le povesti colegilor când se vor duce din nou în țări străine, în septembrie.  „Grădinița de vară” se adresează tuturor copiilor care își petrec concediul în România pe perioada vacanței de vară începând cu vârsta de trei ani”, a precizat directorul G.P.N. Nr.2 Cajvana.

Gurău a mai menționat că “Grădinița de vară” organizată de G.P.N. Nr.2 Cajvana oferă un program flexibil, adaptat oricărui plan de vacanță.

”Grădinița este pregătită pentru vară cu ateliere de creație- pictură, teatru, improvizație, etc. – concursuri sportive, vizite la obiective turistice, vizite la fermă, drumeții și activități în aer liber, cursuri de limba engleză”, a mai adăugat directorul G.P.N. Nr.2 Cajvana.

 

 


Intră acum și în grupul de