Moment festiv pentru elevii jandarmi de la Fălticeni: Ceremonia de absolvire şi avansare în gradul de sergent major – promoţia 2016

Pe aleea pietonală din faţa Primăriei Municipiului Fălticeni a avut loc, vineri, începând cu ora 10.00, ceremonia de absolvire şi acordare a gradului de sergent major absolvenţilor  promoţiei 2016 a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.

ceremonie absolvire jandarmi Falticeni (12)

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, locotenent-colonel Cristian Ipate, tânăra generaţie de subofiţeri jandarmi a dat onorul generalului de brigadă Viorel Sălan, adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, pentru deschiderea festivităţii, după care a urma alocuţiunea comandantului şcolii, colonel Mircea Liviu Marian, iar preotul militar Cătălin Simion a oficiat rugăciunea de binecuvântare a promoţiei.

După acest moment, s-a dat citire ordinului inspectorului general al Jandarmeriei, de acordare a gradului de sergent major promoţiei 2016, precum şi a ordinului inspectorului general privind desemnarea şefului de promoţie şi înscrierea numelui acestuia pe placa de onoare.

Ipate a precizat că au fost acordate diplome absolvenţilor care s-au remarcat pe timpul celor doi ani de studiu prin rezultatele foarte bune la învăţătură şi a luat cuvântul şeful promoţiei 2016, sergent major Roşu Vlad (media generală de absolvire 9,56).

Din rândul oficialităților participante la activitate au rostit alocuțiuni Alexandru Rădulescu – consilierul personal al primarului minicipiului Fălticeni,  Viorel Seredenciuc – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava și Constantin Harasim – prefectul judeţului Suceava.

După discursul adjunctului inspectoratului general al Jandarmeriei Române a urmat defilarea absolvenţilor pe ritmurile Muzicii Militare ale Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi.

”Cei 123 de subofiţeri absolvenţi, împreună cu colegii lor de la şcoala din Drăgăşani, vor putea să opteze pentru unul din cele 253 de locuri disponibile în cadrul a 39 de unităţi operative ale Jandarmeriei Române, repartiţie ce se va face în funcţie de media generală de absolvire, urmând a se prezenta la unităţi începând cu data de 1 august a.c.”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.