56 de jandarmi suceveni au fost avansați în grad la expirarea stagiului minim


Intră acum și în grupul de

 La reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la sediul subunităţilor de jandarmi din localităţile Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, s-au desfăşurat, luni, ceremoniale militare şi religioase organizate cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 56 de lucrători ai unităţii, care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

avansari in grad jandarmi (1)

Astfel, un ofițer a fost avansat în gradul de locotenent, 19 subofițeri- în gradul de de plutonier adjutant şef, trei subofițeri – în gradul de plutonier adjutant, 25 de subofițeri- în gradul de plutonier major, iar 8 subofițeri – în gradul de plutonier.

”La Suceava, festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne pentru înaintarea în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade.

După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României”, se arată într-un comunicat al IJJ Suceava.

avansari in grad jandarmi (2)

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie). (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de