Harșovschi a convocat CL Suceava în ședință extraordinară pentru alocarea sumei de 200.000 de lei pentru Festivalul de Artă Medievală


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava se întrunește, miercuri, în ședință extraordinară pentru a vota asocierea cu Muzeul Bucovinei pentru susținerea, cu 200.000 de lei, a manifestărilor din cadrul Festivalului de Artă Medievală ce se va derula în perioada 11-14 august în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a declarat că ședința este programată să înceapă la ora 10.

El a menționat că a convocat ședința CL Suceava că după evenimentele de duminică, atunci când s-a deschis Muzeul de Istorie al Bucovinei și expoziția permanentă din Cetatea de Scaun, a constatat că sucevenii doresc astfel de evenimente, fiind prezenți în număr mare în special pe platoul Cetății de Scaun.

Viceprimarul a arătat că manifestările de duminică, organizate de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au un impact important și în ceea ce privește promovarea municipiului Suceava și a mulțumit acestuia pentru că acțiuni importante ale Consiliului Județean se organizează în municipuiul reședință de județ.

Harșovschi a adăugat că un festival de amploarea Festivalului de Artă Medievală, organizat de Consiliul Județean Suceava pe raza municipiului Suceava atrage numeroși spectatori, atât suceveni cât și turiști.

El a menționat că a convocat ședința extraordinară a CL Suceava după ce s-a consultat cu primarul Ion Lungu, care, deși e în concendiu, urmărește acțiunile din municipiu.

lucian harsovschi

”Sper ca la ședința de miercuri să existe consens pentru că ar fi păcat ca Festivalul de Artă Medievală să nu se desfășoare în condiții optime, mai ales că municipalitatea suceveană e partener al festivalului de la prima ediție”, a spus Lucian Harșovschi.

Consiliul Local Suceava a respins, joi, asocierea cu Muzeul Bucovinei în vederea susținerii cu 200.000 de lei a Festivalului de Artă Medievală, după ce consilerii PSD și ALDE nu au votat și au solicitat ca, în schimbul finanțării, sucevenii să aibă posibilitatea să intre gratuit la manifestările artistice din cadrul festivalului. (N.B.)


Intră acum și în grupul de