DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor pentru achiziţia necesarului de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava aşteaptă rectificarea bugetară pentru a primi o suplimentare a fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor care nu beneficiază de lapte matern.lapte praf bebelusi

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, bionginer Adrian Popescu, a declarat, marţi, că DSP Suceava a înaintat Ministerului Sănătăţii o solicitare de suplimentare a fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor, necesarul fiind transmis de primăriile din judeţ la solicitarea medicilor de familie, care au sugari în evidenţe .

Popescu a spus că suma solicitată  de DSP Suceava este de 150 000 de lei şi ar asigura achiziţia necesarului de lapte praf până la sfârşitul anului.

El a precizat că potrivit deconturilor înaintate DSP Suceava de o parte dintre primăriile sucevene în care s-au distribuit cutii de lapte praf pentru sugarii care nu beneficiază de lapte matern, în data de 2 august 2016  doar două primării figurau că şi-au epuizat  stocurile de lapte praf, respectiv Primăria comunei Voitinel şi Primăria Mitocu Dragomirnei arătând că este posibil să mai fie şi alte primării care să-şi fi epuizat aceste stocuri.

Reamintim că DSP Suceava a încheiat la data de 1 februarie 2016 un contract cu o firmă de profil în vederea achiziţiei de lapte praf, iar la sfârşitul lunii aprilie 2016 au fost livrate 3782 de cutii de lapte praf, de câte 400 de grame fiecare, în timp ce  o altă tranşă, însumând 7500 de cutii cu lapte praf, a fost livrată de firma respectivă la sfârşitul lunii mai 2016.

Suma alocată pentru achiziţia de lapte praf a fost de 152 000 de lei faţă de 412 976 de lei în cursul anului trecut, însă, în fiecare an, în funcţie de consum şi de solicitări, au fost efectuate rectificări bugetare.

De precizat este că în primul trimestru al acestui an au beneficiat de lapte praf 742 de copii, consumul mediu lunar de lapte praf pentru un sugar fiind de 7 până 9 cutii.

Potrivit Ordinului MS nr.1253/2006, laptele praf este destinat copiilor cu vârste între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de