Focuri de armă la Brodina pentru prinderea unui suspect de contrabandă. Bărbatul a fost reținut 24 de ore

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au depistat, vineri, o persoană care transporta de la frontiera de stat către interiorul ţării mai multe colete voluminoase.

tigari contrabanda

Imediat polițiștii au acționat pentru reținerea persoanei în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbatul a abandonat coletele şi a încercat să fugă.

Polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, în urma acţiunii fiind reținut bărbatul, cetăţean român.

În acest caz au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent fiind luate măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 2 colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Persoana în cauză, identificată ca fiind, Ioan C., în vârstă de 36 ani, a fost dusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 33.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cetăţeanul român este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă. De asemenea, faţă de acesta s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, cercetarile fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la finalizare urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.(N.B.)

loading...