56 de dascăli suceveni și-au contestat notele obținute la definitivat


Intră acum și în grupul de

56 de contestaţii la 19 discipline au fost depuse de dascălii suceveni după afișarea rezultatelor la examenul de definitivat.

Contestatii

Potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Suceava, cele mai multe contestații au fost făcute de învățători – 15, profesorii de limba română – 8 și de cei de educație fizică – 6.

Totodată, la limba engleză au fost depuse 4 contestații, la limba franceză – 3, la arte vizuale, construcții, geografie, învățământ preșcolar, matematică, psihopedagogie specială – câte două, la biologie, economie și educație antreprenorială, educație muzicală, fizică, istorie, protecția mediului, religie ortodoxă, transporturi – câte o contestație.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afişate în data de 18 august 2016 la sediul IŞJ Suceava şi la Centrul de Examen Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava.

Amintim că în județul Suceava procentul de promovabilitate la examenul de definitivat a fost înainte de contestații de 62,34%, doi candicați reușind să obțină nota 10 la această testare.

149 de candidați din cei 239 care s-au prezentat la examen au obținut note peste 8, 73 au obținut note între 5 și 7, în timp ce 17 dascăli au luat note sub 5.

Contestațiile au putut fi depuse în zilele de 11 și 12 august.


Intră acum și în grupul de